Coronavaccins: Groot-Brittannië geeft rapport vrij over dodelijke bijwerkingen – Frontnieuws

coronavaccins:-groot-brittannie-geeft-rapport-vrij-over-dodelijke-bijwerkingen-–-frontnieuws

17-02-21 06:42:00, Created by pikisuperstar via Freepik
Een officieel rapport van het Britse Geneesmiddelenbureau onthult meer bijwerkingen, waarvan sommige met dodelijke afloop, van de Coronavaccins. In totaal hebben meer dan 30.000 gevaccineerden tegen eind januari meer dan 100.000 bijwerkingen van het vaccin gemeld. De meest opvallende daarvan zijn 13 mensen die onmiddellijk na de vaccinatie blind werden, acht miskramen en in totaal 236 gevallen met dodelijke afloop.

De lijst van neveneffecten en en ongewenste reactie van Coronavaccinaties wordt steeds langer. In een rapport van het Medicines & Healthcare products Regulatory Agency (MHRA, een instantie die in het Verenigd Koninkrijk vergunningen afgeeft en toezicht houdt op geneesmiddelen, vergelijkbaar met het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen in Nederland, worden nu blindheid en miskraam toegevoegd aan de reeds bekende reacties op vaccins, zoals pijn, aangezichtsverlamming en bloedstoornissen. Het verslag is op 11 februari bijgewerkt met meldingen van ongewenste neveneffecten vanaf het begin van de vaccinatiecampagne op 9 december tot eind januari.

Volgens officiële informatie stierven in Groot-Brittannië “meer dan 110.000 mensen binnen 28 dagen na een positieve Coronatest”. Daarentegen zijn er ongeveer vier miljoen mensen die positief testten, waarbij de overzeese koloniën (inclusief Gibraltar, Kaaimaneilanden, Bermuda) een paar duizend gevallen bijdroegen.

Meer bijwerkingen bij AstraZeneca

Net als bij VAERS in de VS kunnen Britten vermoedelijke bijwerkingen en ongewenste reacties van vaccins melden in wat bekend staat als het “Yellow Card Scheme“, waarbij een geneesmiddel een “gele kaart” krijgt. Volgens het regeringsverslag hadden eind januari 9.262.367 mensen één vaccinatie gekregen en 494.206 mensen al twee. In dezelfde periode werden in totaal 32.139 gele kaarten verzameld, met meer dan 100.000 individuele reacties. De eerste kennisgevingen dateren van 9 december, de eerste dag van de inentingen.

Ongeveer tweederde van de meldingen en bijna 60.000 individuele reacties in het “Yellow Card Scheme” hebben betrekking op het vaccin van Pfizer/BioNTech. Met uitzondering van 72 gevallen waarin de fabrikant niet werd gespecificeerd, valt de rest toe aan AstraZeneca. Hoewel het vaccin Moderna sinds 8 januari ook in het VK is toegelaten, wordt het in het regeringsrapport niet vermeld.

De verdeling van de meldingen over de vaccins weerspiegelt ruwweg de toegediende vaccins. Het is echter opvallend dat een kennisgeving over AstraZeneca gemiddeld vier afzonderlijke reacties bevat,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: