Gezocht: nieuw inspirerend leiderschap – EnerzijdsAnderzijds

gezocht:-nieuw-inspirerend-leiderschap-–-enerzijdsanderzijds

17-02-21 09:20:00,

Of de huidige gevolgde strategie nu juist is of onjuist maakt niet meer uit. Het generieke draagvlak voor de nooit eindigende maatregelen is aan het verdwijnen, de media doen hun best om samen met de overheid het verhaal overeind te houden, de politiek ligt op zijn rug en kan geen uitweg meer bedenken, transhumanistische en zelfoverschattende ‘filantropen’ en mondiale corporates zien de verwarring en menselijke ellende als hun kans om hun technocratische visie op te leggen. Ondertussen verkruimelt de pijler van de democratische en vrije samenleving, de beschadigde rechtstaat die onder politieke druk drie rechtszaken op één dag moet organiseren, de werkende en ondernemende burger die in haar existentie wordt bedreigd en al met een been boven het ravijn hangt.
De bezetting van het politieke en bestuurlijke apparaat moet grondig ververst worden. We zoeken dringend naar nieuw leiderschap en actief burgerschap.

Afbeelding van Clker-Free-Vector-Images via Pixabay

Van de redactie

In een recent artikel noemden we het voorbeeld (Frankrijk, eind 19e eeuw) van een bedriegende overheid die om te overleven de leugen alleen nog maar groter kon maken, met de pers als megafoon van de leugen. Er was geen weg meer terug, noch voor de overheid, noch voor de pers. We spreken over de zaak van de Franse Joodse kapitein die tussen 1897 en 1899 ten onrechte beschuldigd werd van spionage voor de Duitsers. (zie blauwe inzet in dit artikel)

Het heeft er alle schijn van dat de meeste westerse democratieën nu in dezelfde situatie zitten: een pandemie die geen pandemie wilde worden, het Nieuwe Normaal dat alleen met absurdistische maatregelen bij een gedeelte van de bevolking wordt afgedwongen, de media die nu al te lang His Masters Voice spelen.
Ondertussen vinden wij het normaal om onze kinderen achter een beeldscherm naar hun juf te laten kijken, of met mondkapjes in de schoolbanken te laten zitten, of zoals voorgesteld, meermaals per week met de ongeschikte PCR-test te laten testen.
Opa en oma die niet meer bezocht mogen worden omdat je als kleinkind dan misschien de dood van hen op je geweten hebt (zie ook dit artikel of dit artikel). Een elleboogstoot als begroeting die je binnen de voorgeschreven 1,5 meter van een menselijke besmettingshaard brengt (bij hand schudden kun je op 1,5 meter afstand blijven).

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: