Is Uw vertrouwen nog zo groot in de Nederlandse overheid ? – CSTV

is-uw-vertrouwen-nog-zo-groot-in-de-nederlandse-overheid-?-–-cstv

17-02-21 03:14:00,

Terwijl Indonesië de tweede fase van vaccinatie tegen Covid-19 begint, heeft de regering de injectie semi-verplicht gemaakt en regionale autoriteiten gemachtigd om verschillende sancties op te leggen aan in aanmerking komende mensen die het vaccin afwijzen.

Indonesië heeft woensdag zijn vaccinatiecampagne opgevoerd door ouderen en eerstelijnswerkers toe te voegen aan de lijst van degenen die kunnen worden gevaccineerd. In mei hoopt het land 38 miljoen mensen te inoculeren, aldus de regering. Wiku Adisasmito, een woordvoerder van de Covid-19-taskforce, maakte van de gelegenheid gebruik om het publiek eraan te herinneren dat ze een  “verplichting hebben om deel te nemen aan het programma”  zoals  “uiteengezet in de presidentiële verordening.”

President Joko Widodo heeft afgelopen weekend de gezondheidsvoorschriften gewijzigd, waardoor overheidsinstanties of provinciale en gemeentelijke autoriteiten hun eigen straffen kunnen opleggen aan degenen die weigeren te worden gevaccineerd ondanks dat ze daarvoor in aanmerking komen. Vaccin-ontwijkers krijgen te maken met boetes en kunnen worden uitgesloten van bepaalde openbare diensten. Critici zeggen dat het arme burgers het slachtoffer maakt die de primaire ontvangers zijn van sociale programma-uitkeringen.

Van de 34 provincies heeft slechts één – de hoofdstad Jakarta – voorschriften uitgevaardigd op grond waarvan weigering om te worden ingeënt wordt bestraft met een boete van ongeveer $ 360.

Indonesië streeft ernaar tweederde van zijn 270 miljoen inwoners in 15 maanden te inoculeren om een ​​immuniteitsniveau te bereiken dat hoog genoeg is om de epidemie te vernietigen. In een enquête van het ministerie van Volksgezondheid zei 65 procent van de Indonesiërs dat ze het vaccin zouden nemen, terwijl slechts 8 procent zei het categorisch af te wijzen.

Dit weerhield functionarissen er niet van om te zeggen dat ze de onwilligen sterk zouden kunnen bewapenen, blijkbaar gericht op de onbesliste 27 procent. Vorige maand zei Edward Hiariej, de plaatsvervangend minister van Wetgeving en Mensenrechten, dat de wet een gevangenisstraf van maximaal een jaar toestaat voor het weigeren van vaccinatie, die hij als verplicht beschreef. De opmerking leidde tot beschuldigingen dat de regering de mensenrechten schendt.

Sommige regeringen lijken niet bereid om deze maatregelen officieel beleid te maken vanwege mogelijke publieke reacties, maar zijn naar verluidt bereid om werkgevers de politie te laten doen. De Financial Times meldde  dinsdag dat sommige Britse bedrijven zich voorbereiden om ‘no jab, no job’-arbeidscontracten aan te nemen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: