Allemaal slechts “samenzweringstheorieën”? EU werkt al vanaf 2019 aan EU-vaccinatiepaspoort – Frontnieuws

allemaal-slechts-“samenzweringstheorieen”?-eu-werkt-al-vanaf-2019-aan-eu-vaccinatiepaspoort-–-frontnieuws

18-02-21 03:52:00, Medical photo created by Freepik
Vooral in de tijden van Corona foeteren media en politici luidkeels tegen vermeende “samenzweringstheoretici”. Veel van de “samenzweringstheorieën” zijn het afgelopen jaar echter op een onaangename manier uitgekomen.

Nu is het weer zover. Ook de voorbereidingen voor gedwongen vaccinaties en een vaccinatiepaspoort voor de hele EU werden lange tijd afgedaan als “samenzweringstheorieën”. In dit geval is het bijzonder absurd. Want nu is een presentatiedocument van de EU-Commissie uit 2019 (!) bekend geworden, dat gaat over meer samenwerking bij strategieën tegen “met vaccins te voorkomen ziekten”. Daarin wordt onder meer aangekondigd dat zal worden onderzocht of het “haalbaar is een gemeenschappelijke vaccinatiekaart of een gemeenschappelijk vaccinatiepaspoort voor EU-burgers te ontwikkelen, rekening houdend met de verschillende nationale vaccinatieschema’s”, meldt Zuerst.

Deze haalbaarheidsstudie is nu sinds 2019 aan de gang, en het document voorziet in een voorstel van de EU-Commissie voor het vaccinatiepaspoort voor EU-burgers in 2022, wat in feite neerkomt op een latere verplichting om het in de lidstaten te implementeren.

Eveneens vanaf 2019 wordt in het document opgeroepen tot de “bijeenroeping van een coalitie inzake vaccinatie” om betrokkenen in het gezondheidswezen en relevante studerenden te verplichten “het publiek correcte informatie over vaccinatie te verstrekken” om zo de “strijd tegen mythen” te beslechten. Blijkbaar verwachtte de EU-Commissie reeds in 2019 dat zich een soortgelijke situatie zou voordoen met luidruchtige vaccinatiecritici.

Vaccinatie kan verplicht worden voor reizen binnen de EU

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: