Herstel-NL: Groep prominente Nederlanders vindt angst onterecht en wil snelle opening samenleving – Xandernieuws

herstel-nl:-groep-prominente-nederlanders-vindt-angst-onterecht-en-wil-snelle-opening-samenleving-–-xandernieuws

18-02-21 09:00:00,

—————————————————————————————————————————————-

‘Nooit eerder offerden zo velen zo veel op voor zo weinig’ – ‘Gezondheid is meer dan afwezigheid van corona’ – Nederland 1 maart weer open, géén vaccinatie dwang of drang, géén avondklok, géén lockdown

—————————————————————————————————————————————–

(02.45) – Een groep prominente Nederlandse economen, artsen, ondernemers, psychiaters en andere experts, waaronder oud-directeur van het Centraal Plan Bureau Coen Teulings, heeft een plan opgesteld om de samenleving weer zo snel mogelijk te openen. Volgens de initiatiefnemers heeft het RIVM onterecht veel angst gezaaid voor de Britse corona mutatie.

‘Er is een plan waarmee Nederland open kan. Doe mee!’ is vanaf gisteren op reclamezuilen, een speciale website (Herstel NL) en social media te lezen. ‘We moeten het nu veilig genoeg maken voor iedereen. Op korte en lange termijn’, zo wordt onder andere door de economen Barbara Baarsma en Bas Jacobs, en arts Evelien Peeters gesteld.

‘Nooit eerder offerden zo velen zo veel op voor zo weinig’

‘Herstel-NL vindt het nodig om nu in actie te komen, omdat de schade van de coronacrisis enorm is, dagelijks groeit en zeer ongelijk is verdeeld. Faillissementen, leerachterstanden, uitgesteld zorg, depressie, werkloosheid. De schade van de maatregelen is groter dan de schade die we voorkomen. Nooit eerder offerden zo velen zo veel op voor zo weinig.’

‘Het beperken van vrijheden en grondrechten van grote delen van de bevolking, zonder daar goed met elkaar over te praten, zien wij als onmenselijk en niet goed voor de rechtsstaat. Alles wat voor mensen belangrijk is in het leven moet een rol spelen bij besluiten over de aanpak van corona. Dit gebeurt nu naar onze mening te weinig.’

‘Gezondheid is meer dan afwezigheid van corona’

‘Gezondheid is meer dan de afwezigheid van corona. Het is niet verantwoord de vrijheid om te leven, te leren en te ondernemen alleen maar door de grillen van een coronavirus te laten bepalen. De tijd is aangebroken om Nederland met beter beleid uit de coronacrisis te halen. Dit zal niet van de ene dag op de andere perfect lukken. Maar het is hoog tijd om eerste stappen op nieuwe paden te zetten. Op weg naar oplossingen.’

‘Daarom heeft een breed collectief van artsen, economen, ondernemers, wetenschappers, psychiaters en hoogleraren Herstel-NL opgericht en een plan gemaakt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: