Het Financieele Dagblad = Baggerjournalistiek (Boskalis) – Interessante Tijden

het-financieele-dagblad-=-baggerjournalistiek-(boskalis)-–-interessante-tijden

18-02-21 09:13:00,

Van Pappa Van der Vorm, 100% eigenaar FD Mediagroep, spuit en bodemberoert er lustig op los, terwijl vissers vanwege ‘bodemberoering’ weg moeten

In de week van de ‘kwaliteitsjournalistiek’ nu Het Financieele Dagblad – de op roze papier schrijvende retejongens van Martijn van der Vorm (Hal investments)

Die zijn 100% eigendom van de Offshore-industrie (HAL Investments, Koninklijke Boskalis).  Die bedrijfstak casht op het Energieakkoord van SER-kroonlid Ed Nijpels en Wiebe Draijer (nu CO2-zwendelbank Rabobank). Je kunt dus letterlijk spreken van ‘baggerjournalistiek’.

Bij het Financieele Dagblad moest ik als freelancer opkrassen (2014) na op vasthoudende wijze SER-Kroonlid/Oranje-knuffel Ed Nijpels te bevragen over de SER (104) Energieakkoord-miljarden, waarop oa Boskalis, Royal Dutch Shell, Van Oord, Eneco en de banken binnenlopen.

Toenmalig hoofdredacteur Jan Bonjer (2012-20) werd april 2020 door ‘De Kroon’ (Oranje) benoemd tot Dijkgraaf van Waterschap Hollandse Delta, residerend onder (nieuwe) directie van de ambtenaar die de 73 miljard SDE+-subsidies (schatting Algemene Rekenkamer) uitdeelde van dat SER Energieakkoord: Meindert Smallenbroek. (Unie van Waterschappen)

Spuit al uw offshore-eilanden op en stuurt eerst milieuclub Stichting de Noordzee op lastige vissers af

Pappa Van der Vorm, 100 procent eigenaar FD Mediagroep
Het Financieele Dagblad richtte voor Offshore-belangen een speciale ‘energietransitie’-bijlage op FD Energie Pro, na het Energieakkoord (2013) van Wiebe Draijer (Rabobank, SER-‘kroonlid’) en Ed Nijpels (SER-‘kroonlid’).

Die bijlage mocht ondergetekende 1 omslagverhaal voor maken, voor te moeten vertrekken. Omdat je te indringend hun SER KROON-lid Ed Nijpels over de afwezige milieubaten had bevraagd. De bijlage was dus opgericht als vorm van spindoctoring: georganiseerde voor-tegenspraak voor het door De Kroon gewenste karrenspoor. Er zaten in de redactie dan ook vooral mensen met het groene vuur in de ogen.

Daarover zo meer.

Bonjer was nooit een journalist, hij is afkomstig uit de wereld van beleidsverkoop (oa Natuurmonumenten onder Pieter Winsemius/Wijffels)

De koers van het Financieele Dagblad van 2012-2020 onder Jan Bonjer is vanuit de ‘volg het geld/poppetjes’-gedachte goed te begrijpen. Vanuit journalistiek oogpunt gezien brengt het Financieele Dagblad met BNR Nieuwsradio corporate bagger, het bouwen van ‘draagvlak’ voor de publieke miljardenzwendel die ‘De Transitie’ heet.

En die Baggerjournalistiek kan geen toeval zijn, zo blijkt.

Want het FD is 100% eigendom van HAL, het Rotterdamse Van der Vorm-imperium (Martijn en pappa Nico) dat voor 43% aandeelhouder is van offshore-baggerkoning Boskalis,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: