RIVM: 80% staat achter avondklok. Uitslag stelling: 89% tégen avondklok

rivm:-80%-staat-achter-avondklok.-uitslag-stelling:-89%-tegen-avondklok

18-02-21 03:55:00,

Homepagina » Binnenland » RIVM: 80% staat achter avondklok. Uitslag stelling: 89% tégen avondklok

Foto: Avondklok Amsterdam (Flickr/1000zen CC BY 2.0)

in Binnenland
18 februari 2021 14:00

Begin vorige week meldde het RIVM vol trots dat 8 van de 10 mensen achter de avondklok staan. Uit nieuwe cijfers van het RIVM zou blijken dat ruim 9 van 10 mensen zich in de eerste week aan de maatregel hebben gehouden. De cijfers zijn afkomstig uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid. Hugo’s ministerie. Het gaat om ‘een representatieve steekproef van circa 5000 deelnemers van 16 jaar en ouder uit het Kantar Consumentenpanel’.

In het consumentenpanel dat het RIVM heeft geraadpleegd, zitten kennelijk vooral mensen die overheidsgezind zijn, want een stelling van de NPO laat een hele andere uitslag zien. Woensdag werd in het programma Stand.nl de volgende stelling aan de orde gesteld: ‘De avondklok moet nog even blijven’.

“Het overgrote deel van de Nederlanders steunt de avondklok en begrijpt de noodzaak. Nog even doorbijten, dus. Of zie jij deze maatregel nog altijd als buitenproportioneel?” vragen de programmamakers.

89 procent

Maar liefst 89 procent van de respondenten vindt dat de avondklok moet worden opgeheven. Slechts 11 procent vindt dat de avondklok moet blijven gelden.

“Maar, maar, maar een meerderheid van de Nederlandse bevolking was toch VOOR de avondklok? Hoe komt dat overeen met deze poll op de publieke omroep dan?” vraagt Erwin. Neuroloog Jan Bonte reageert: “Ik begin zo langzamerhand te geloven dat de voorstanders van de maatregelen, de lockdowns en de avondklok gewoon het hardst geschreeuwd hebben en als enige werden gehoord.”

Hieronder een screenshot van gisteravond:

Waar zijn al die voorstanders van de avondklok opeens gebleven?#coronavirus #coronamaatregelen #lockdown #avondklokwet pic.twitter.com/nKFtzExJOJ

— Jan B. Hommel – alias @the_stinging (@hommel_b) February 17, 2021

Stemmen kan HIER.

4.9
31
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: