Corona-uitbraak na vaccinatie.

corona-uitbraak-na-vaccinatie.

19-02-21 11:29:00,

Bij een grote corona-uitbraak in het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort zijn 70 van de 106 bewoners positief op het coronavirus getest en tien bewoners overleden, meldt RTV Utrecht. Eerder deze week werd bekend dat de uitbraak plaats vond net nadat de eerste vaccinaties tegen het virus waren gegeven.

Maatregelen nemen is lastig
Na de uitbraak in week 6, liep het aantal besmettingen heel snel op. Het verpleeghuis heeft maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Maar dit blijkt lastig omdat op de gesloten afdeling mensen wonen met dementie of een psychogeriatrische aandoeningen. De mensen kunnen niet aangeven of ze klachten hebben en kunnen last hebben van ‘dwalen of bewegingsonrust’. De bewoners die besmet zijn, worden nu op aparte afdelingen verpleegd. Ook is er extra personeel ingezet om de extra druk aan te kunnen.

Meer corona-uitbraken na vaccinatie
Het vreemde is dat er op meerde plaatsen, na de corona inenting, mensen positief getest zijn. Namelijk:
-12-2-2021
Een dag na de eerste coronaprik kreeg een aantal bewoners van verzorgingshuis Hoppesteyn van Aafje in Rotterdam-Crooswijk klachten. Het bleek het begin van een grote uitbraak met vijftig besmettingen.
–12-2 2021
In het verzorgingscentrum Emmastaete in Brunssum raakten in korte tijd 21 bewoners besmet met het coronavirus en 17 medewerkers. Vier bewoners overleden aan de infectie. Na onderzoek van de GGD werd bij vijf mensen de Britse coronavariant gevonden. Het bestuur van Cicero* laat weten dat de uitbraak van de Britse variant van het coronavirus,  niets te maken heeft met de vaccinatie van twee bewoners, twee weken eerder.

* Cicero Zorggroep is een toonaangevende en vernieuwende zorgverlener voor ouderen in Zuid-Limburg.

–15-2-2021
Zevenaar (GLd). Negen bewoners en negen medewerkers van verpleeghuis Liemerije in Zevenaar zijn besmet met het coronavirus. Alle besmettingen zijn op één afdeling. De bewoners hebben net hun eerste prik tegen het virus gehad.
–21-1-2021
Na vaccinatie is er een corona-uitbraak in woonzorgcentrum Zoutleeuw, België. In het in rusthuis O-L-V van Lourdes raakten 47 van de 77 bewoners besmet, waaronder acht personeelsleden.

Bijwerkingen
De meest voorkomende bijwerkingen zijn volgens het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) een pijnlijke en soms wat gezwollen plek op je arm waar je geprikt bent,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: