Denen verzetten zich tegen verplicht vaccineren en coronakampen

denen-verzetten-zich-tegen-verplicht-vaccineren-en-coronakampen

19-02-21 08:09:00,

Homepagina » Buitenland » Denen verzetten zich tegen verplicht vaccineren en coronakampen

in Buitenland
19 februari 2021 16:00

In november vorig jaar gingen de Denen negen dagen achter elkaar de straat op om te protesteren tegen een totalitaire wet die verplichte vaccinaties mogelijk zou maken. De massamedia zwegen hierover. Tijdens de protesten sloegen de betogers op potten en pannen.

De wet maakte ook gedwongen ziekenhuisopname en isolatie mogelijk. In de oorspronkelijke wettekst kwam 92 keer het woord dwang en 82 keer het woord macht voor. Het Deense kabinet kon de nieuwe wet in werking laten treden zonder parlementaire goedkeuring. De protesten hebben er uiteindelijk toe geleid dat de wet van tafel werd geveegd.

DENMARK: 9 days of protests over a new law that “would be able to define groups of people who must be vaccinated. People who refuse the above can be coerced through physical detainment, with police allowed to assist.”pic.twitter.com/LN0SBVKUE8

— Robin Monotti (@robinmonotti) November 14, 2020

Dictatuur

De regering liet het er niet bij zitten en probeert nu tegen de wil van het volk een indirecte vaccinatieplicht af te dwingen. De Deense overheid is namelijk van plan om in samenwerking met Zweden een digitaal vaccinatiecertificaat uit te rollen. De Deense protestbeweging is weer terug. Eerder deze maand werd voor het parlementsgebouw gedemonstreerd tegen de ‘dictatuur’.

Het is de bedoeling dat mensen in de toekomst zo’n digitaal vaccinatiepaspoort nodig hebben om te kunnen reizen. Het kan ook worden gebruikt voor sportevenementen en restaurants. De betogers zeggen dat een dergelijk paspoort de individuele vrijheid nog verder inperkt.

De Zweedse minister van Volksgezondheid Lena Hallengren kondigde onlangs op een persconferentie aan dat de overheid van plan is om een digitaal vaccinatiecertificaat te verstrekken aan mensen die het coronavaccin hebben gekregen, waarmee ze ‘naar het buitenland kunnen reizen of een geliefde kunnen bezoeken’.

Opmerkelijk

Anders Ygeman, de Zweedse minister voor Digitale Ontwikkeling, zei dat je het certificaat waarschijnlijk ook nodig zult hebben voor andere activiteiten, zoals winkelen en buiten de deur eten.

Dat een land als Zweden met een dergelijke maatregel komt, is opmerkelijk.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: