De uitrol van 5G is stopgezet in veel landen.

de-uitrol-van-5g-is-stopgezet-in-veel-landen.

20-02-21 11:31:00,

Door 5G en het Internet of Things zal de blootstelling aan straling voor alle mensen substantieel verhoogd worden. Het komt bovenop de straling van 2G, 3G, 4G en wifi die momenteel al actief is. Het ICNIRP ( International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection) heeft normen bepaald die alleen gebaseerd zijn op een thermisch effect. Veel landen gaan echter ook uit van een biologisch effect want elektrische en magnetische velden kunnen kracht uitoefenen op de elektrisch geladen deeltjes in het menselijk lichaam (ionen, polaire moleculen). Het gevolg daarvan verschilt naargelang de frequenties van het wisselende elektromagnetische veld maar kunnen mensen ziek maken. De invoering van 5G geeft een nog veel hoger frequentiegebruik op het land en in de ruimte door alle satellieten.

Invoering van 5G
Als het gaat om het omarmen van 5G, is Finland in februari 2021, een van de koplopers binnen Europa. Daar is de 5G-dekking als percentage van de bevolking de 50% al overschreden. Andere landen die vooroplopen in de uitrol van 5G zijn Oostenrijk, Italië, Nederland, Roemenië, Ierland, Zweden, Duitsland en Spanje. In deze landen schommelt de dekking tussen de 20% en 40%. Het EU-gemiddelde ligt op ongeveer 20%.

Toename kunstmatige stralingsbelasting
De toename van mobiele communicatie (meer datagebruik) zorgt voor meer blootstelling zegt het Kennisplatform voor elektromagnetische velden in Nederland*. Zo duidelijk geeft 5G een nog hogere belasting dan de vorige netwerken:

Generatie telefonie netwerk
Frequentie
2G
1800 megahertz MHz), 900 MHz.
3G
2100 MHz, 800 of 900 MHz, 1800 MHz.
4G
800 MHz of 700 MHz (4G+), 900MHz, 1800MHz, 2100MHz en 2600 MHz (4.
5G
700 MHz, 3,5 gigahertz (GHz), 26 GHz.
6G
Van 70 GHz tot 120 GHz. Nog hoger en sneller dan 5G.

*Het Kennisplatform is een samenwerkingsverband van:
-het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu);
-TNO (Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek);
-DNV GL (DNV GL is in 2013 ontstaan uit een fusie tussen Det Norske Veritas (DNV) en Germanischer Lloyd (GL) en is een onafhankelijke expert voor met name de energie, maritieme, olie & gas-industrie);
-GGD GHOR Nederland (een overkoepelende brancheorganisatie van de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’en) en Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio (GHOR) en dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland);
-Agentschap Telecom (Agentschap Telecom werkt aan een veilig verbonden Nederland

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: