Grapperhaus: avondklok-wet kan ook worden ingezet om Nederlanders overdag op te sluiten

grapperhaus:-avondklok-wet-kan-ook-worden-ingezet-om-nederlanders-overdag-op-te-sluiten

20-02-21 11:29:00,

Homepagina » Binnenland » Grapperhaus bevestigt: avondklok-wet kan ook worden ingezet om Nederlanders overdag op te sluiten

Foto: Ferd Grapperhaus (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

in Binnenland
20 februari 2021 11:00

Ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met de spoedwet van het kabinet over de avondklok. 45 van de 58 aanwezige senatoren stemden voor. Senatoren waren in het debat over de wet zeer kritisch, maar uiteindelijk was een meerderheid dus wel voor de wet.

Tijdens het debat in de Eerste Kamer bevestigde demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid dat de nieuwe wet ook kan worden ingezet om de bewegingsvrijheid overdag in te perken. “Het gaat om het beperken van het vertoeven in de open lucht zoals dat heet. Het is niet in het wetsvoorstel beperkt tot de avonduren,” zei Grapperhaus. Hij voegde eraan toe dat het ‘verre van de bedoeling is’ om 24-uurs beperkingen op te leggen.

“Dit is toch wel iets om even bij stil te staan. Nu de Eerste Kamer de spoedwet er ook doorheen heeft gejast, mag dit kabinet de Nederlandse bevolking 24 uur per dag dwingen om binnen te blijven!” reageert journalist Joost Niemoller.

Onbegrijpelijk

Journalist Annelies Strikker voegt toe: “Grapperhaus zegt dus dat de spoedwet ook gebruikt kan worden om het vertoeven in de openbare ruimte OVERDAG te verbieden. Alsnog stemmen 45 van de 58 senatoren ermee in. Onbegrijpelijk.”

PVV-senator Alexander van Hattem diende tevergeefs een motie in: “Dit is onacceptabel en moet voorkomen worden.” Politiek commentator Sywert van Lienden verzucht: “Een tragische vergissing, dit wetsvoorstel.”

Grapperhaus bevestigt dat, in tegenstelling tot de avondklok, de wet “vertoeven in de buitenlucht’ kan worden ingezet om de bewegingsvrijheid overdag te beperken. #spoedwet pic.twitter.com/2MP9bzahXL

— Centenboer (@centenboer) February 19, 2021

4.8
23
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: