Duitse artsenpraktijk gesloten: personeel valt uit na vaccinatie

duitse-artsenpraktijk-gesloten:-personeel-valt-uit-na-vaccinatie

21-02-21 05:24:00,

Homepagina » Buitenland » Duitse artsenpraktijk gesloten: personeel valt uit na vaccinatie

Foto: Unsplash

in Buitenland
21 februari 2021 15:00

Een artsenpraktijk in Viersen-Süchteln in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen moest dinsdag noodgedwongen de deuren sluiten. Het personeel had zich laten inenten tegen corona en meldde zich massaal ziek. Twee derde van de medewerkers klaagde over bijwerkingen van de coronavaccinatie, schrijft de krant Rheinische Post.

Patiënten stonden voor een dichte deur. Op het raam van de praktijk was een briefje geplakt: “Let op: de praktijk is vanmiddag gesloten. We zijn gisteravond allemaal ingeënt tegen corona. Twee derde van het team heeft last van bijwerkingen, waardoor er geen consulten kunnen plaatsvinden.”

Am Dienstagnachmittag war die HNO-Praxis in Viersen-Süchteln wegen Corona-Impfung geschlossen. 2/3 des Personals hatte sich krank gemeldet. pic.twitter.com/rwE6fYMh81

— Perplexum (@plexumrss) February 19, 2021

Sinds 12 februari krijgen mensen in het vaccinatiecentrum van Viersen de coronaprik van AstraZeneca toegediend. Uit het vaccinonderzoek van de farmaceut blijkt dat een derde van de gevaccineerden last kreeg van rillingen na de prik en klaagde over pijn op de injectieplaats, evenals vermoeidheid, hoofdpijn en spierpijn. Velen voelden zich na de vaccinatie ziek.

Ook in Zweden uitval na vaccinatie

In Zweden gebeurde twee weken geleden iets soortgelijks. Een kwart van het personeel van twee ziekenhuizen in Stockholm meldde zich na toediening van het coronavaccin ziek, waarna het inenten tijdelijk werden opgeschort. In het Oostenrijkse Linz viel het ambulancepersoneel uit na de vaccinatie.

Het coronavaccin van AstraZeneca is een zogenoemd vector-vaccin. Aan een bestaand verkoudheidsvirus (een adenovirus) wordt een klein stukje van de genetische code van het coronavirus toegevoegd. Vervolgens maakt het afweersysteem antistoffen aan tegen het spike-eiwit van het coronavirus.

[Wochenblick]

Mis niets en volg ons ook op Telegram.

4.8
17
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: