Oostenrijkse Coronapolitie slaan oude man bloedig in elkaar – Frontnieuws

oostenrijkse-coronapolitie-slaan-oude-man-bloedig-in-elkaar-–-frontnieuws

21-02-21 09:13:00, Kennelijk zonder enige reden is de Oostenrijkse politie-eenheid “Luchs” zaterdag tijdens de demonstratie tegen de Coronamaatregelen in Innsbruck tot geweld overgegaan: omdat een oude man “zich niet aan de Coronamaatregelen had gehouden” en zich bij de identificatie niet positief had opgesteld, hebben zij hem bloedig geslagen en op brute wijze op de grond gevloerd. Het is zelfs niet zeker of de reden die aan de ORF is gegeven voor de officiële handeling, wel waar is, bericht het Oostenrijkse nieuwsorgaan Wochenblick.

Tegenover de vreedzame mensen die in Innsbruck demonstreerden voor “vrede, vrijheid, soevereiniteit” en protesteerden tegen de arbitraire maatregelen tegen in hun provincie, werd blijkbaar toch een politie-eenheid gevonden die de gemelde instructies van ÖVP-minister van Binnenlandse Zaken Nehammer uitvoerde om onverbiddelijk streng op te treden. Erg genoeg vielen ze een oude man aan. Er wordt gezegd dat het een 81- of 82-jarige man is. Op nieuwe videobeelden is te zien hoe een blonde dame luid en wanhopig “Pappa, Pappa” roept in een poging bij hem te komen. De vrouw werd ook op grove wijze aangepakt. (Zie audio boodschap hieronder).

Is de uitleg waar?

Een officieel persbericht van de politie is er nog niet, maar de ORF, die zich op een politiewoordvoerder beroept, licht het incident als volgt toe: “Op de Landhausplatz ontstond vervolgens een woordenwisseling tussen de leidinggevende en verscheidene deelnemers aan de demonstratie. De aanleiding was een persoon die zich niet aan de Coronavirus-maatregelen had gehouden, aldus de politie. Tijdens het identificatieproces werkte de man niet mee, wat eindigde in een poging tot verzet tegen het gezag”.

Maar in feite is het goed te zien dat de senior, die zinloos en wreed door de politie werd verwond, op de grond nog steeds een FFP2-mondkapje droeg. Om welke reden doet men dit een bejaarde medeburger aan – behalve om de Corona-politiek van ÖVP-kanselier Kurz en de minister van Binnenlandse Zaken te  behagen? Evenals in Wenen gingen sommige “ervaringsgerichte” ambtenaren in de latere uren van de demonstratie, toen minder verzet werd verwacht, over tot geweld tegen vreedzame mensen. Aan de markeringen op de uniformen is te zien dat het om de “Lynx” politie-eenheid uit Karinthië gaat. Het is vaak een tactiek van de politie om eenheden uit andere federale deelstaten in te zetten, omdat zij daar niet zo emotioneel aan gehecht zijn als aan mensen uit hun eigen provincie.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: