Spanje: tweede Pfizer-prikken stopgezet nadat 46 verpleeghuisbewoners na eerste prik zijn overleden – Frontnieuws

spanje:-tweede-pfizer-prikken-stopgezet-nadat-46-verpleeghuisbewoners-na-eerste-prik-zijn-overleden-–-frontnieuws

21-02-21 12:43:00, © Elvert Barnes (CC BY-SA 2.0)
Alle bewoners en werknemers van de instelling kregen begin januari de eerste dosis Pfizer mRNA toegediend, volgens de Spaanse reguliere media ABC de Sevilla. De meeste bewoners werden kort na de injecties extreem ziek. Aangenomen wordt dat velen Covid-19 hebben opgelopen, ondanks het feit dat ze “ertegen gevaccineerd” waren, meldt thecovidblog.com.

De Andalusische gezondheidsdienst meldde dat sinds januari ten minste 46 bewoners zijn overleden. Ter vergelijking, Onze Lieve Vrouw heeft een maximale capaciteit van 145 bewoners. De Junta de Andalucía (regionale regering) greep begin februari in om het aantal doden te beperken. Maar de mensen bleven sterven. Het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid is nu belast met de bestrijding. Het ministerie zei in een verklaring:

In verband met het dreigende risico voor de volksgezondheid, en in het bijzonder voor de [bewoners] en werknemers van dit centrum, aangezien het huidige protocol voor desinfectie en isolatie van positieve gevallen niet kan worden gegarandeerd.

De situatie blijft nijpend, aangezien ten minste 28 bewoners en 12 personeelsleden vorige week Covid-19-positief werden bevonden. Gezondheidsfunctionarissen hebben als gevolg daarvan alle verdere mRNA-injecties stopgezet. De Federatie van Openbare Diensten bekritiseerde Onze Lieve Vrouw omdat ze niet eerder actie had ondernomen. Volgens de vakbond was de reactie onvoldoende nadat op 18 januari acht mensen waren overleden. Het aantal sterfgevallen was op 28 januari gestegen tot 30.

Spanje is voortdurend in het nieuws in verband met mRNA-prikken. De minister van Volksgezondheid, Salvador Illa, zei in december dat zijn bureau een databank bijhoudt van alle burgers die de mRNA-prik weigeren. Hij zei dat de lijst met alle EU-leden zal worden gedeeld. Een gezondheidswerker in Spanje meldde onlangs ook dat verschillende mRNA-ontvangers in ziekenhuizen in de regio Murcia zijn opgenomen wegens encefalitis.

Tragedie in Spanje: 761 ouderen stierven in één week in verpleeghuizen, de meesten van hen na te zijn gevaccineerd

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: