Terwijl de burgers lijden, wordt Big Pharma machtiger en rijker – Frontnieuws

terwijl-de-burgers-lijden,-wordt-big-pharma-machtiger-en-rijker-–-frontnieuws

21-02-21 05:23:00,

De fusies en overnames die voortdurend plaatsvinden binnen Big Pharma en het Amerikaanse “gezondheidszorgsysteem” in het algemeen, helpen de farmaceutische industrie om recordwinsten binnen te harken, terwijl meer levens dan ooit tevoren worden vernietigd in dit proces.

Het parlementslid Katie Porter (D-Calif.) publiceerde op 29 januari een vernietigend rapport over de verschrikkingen van dit doodsysteem en riep het Congres op tot een “alomvattende, dringende hervorming” om het te herstellen.

Getiteld, “Killer Profits: How Big Pharma Takeovers Destroy Innovation and Harmients”, onthult Porter’s rapport hoe alleen al in de laatste tien jaar het aantal “grote, internationale farmaceutische bedrijven zesvoudig is geslonken van 60 naar 10”.

De bedrijfsleiders beweren dat deze consolidaties nodig zijn om de operationele efficiëntie te verhogen, maar Porter’s rapport legt uit dat “dieper graven” een “verontrustende trend in de industrie aan het licht brengt waarbij miljarden dollars aan bedrijfsmiddelen worden gestoken in het overnemen van andere farmaceutische bedrijven met patent beschermde blockbuster geneesmiddelen [een blockbuster is een erg populair medicijn dat jaarlijks minimaal 1 miljard aan omzet voor een bedrijf omzet red.], in plaats van deze middelen te gebruiken voor de ontdekking van nieuwe geneesmiddelen”.

In werkelijkheid gaat het bij bijna alle fusies en overnames in de farmaceutische industrie om het verhogen van de aandelenkoers, het uitschakelen van concurrenten, en/of een nieuw blockbuster geneesmiddel te verwerven dat een enorme inkomstenstroom op gang kan brengen.

Met andere woorden, het gaat allemaal om het geld. We weten dat de farmaceutische industrie er geen jota om geeft mensen te helpen beter te worden, omdat farmaceutische medicijnen meer kwaad dan goed doen, ook al zijn ze de enige goedgekeurde vorm van “medicijnen” in Amerika.

“In plaats van te investeren in innovatie, is Big Pharma zijn geld aan het oppotten voor salarissen en dividenden,terwijl ze kleinere bedrijven opslokken, waardoor de markt veel minder concurrerend wordt”, legt het rapport uit.

Trumps belastingcadeau aan de rijken gaf 12 van de grootste farmaceutische bedrijven de kans om aandelen terug te kopen

In een reeks tweets schrijft Porter dat Big Pharma er van houdt biotechbedrijven op te slokken die anders zijn concurrentie zouden zijn. Zodra deze kleinere bedrijven worden opgekocht, “houdt alle innovatie op”,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: