Polen verzet zich tegen coronawaanzin en censuur

polen-verzet-zich-tegen-coronawaanzin-en-censuur

22-02-21 03:33:00,

Ook Polen wordt in een wurggreep gehouden door de globalisten. En net als in veel andere landen neemt in Polen het verzet tegen het door de elites opgelegde coronabeleid toe. Begin vorig jaar werd het initiatief ‘Strajk Przedsiebiorcow’ gelanceerd, oftewel ‘staking van ondernemers’. Er hebben zich al 240.000 mensen aangesloten bij de beweging.

De organisatie heeft sindsdien demonstraties georganiseerd, de bevolking voorgelicht en bedrijven geadviseerd. Veel Poolse ondernemers zijn inmiddels zo wanhopig dat ze zich openlijk verzetten tegen de maatregelen. Een aantal Poolse bedrijven – vooral restaurants en sportscholen – hebben ondanks het verbod hun deuren geopend.

Coronaverzet in Polen angstvallig stilgezwegen

Vooral rond de zuidelijke stad Zakopane flakkert het verzet op. Nadat de avondklok, die in eerste instantie zou gelden tot 17 januari, werd verlengd, besloten mensen om niet langer langs de zijlijn toe te kijken en hun ondergang af te wachten. Ook in de stad Karpacz in Neder-Silezië besloten mensen de coronaregels te negeren. Daar toonde zelfs de burgemeester begrip voor de wanhopige ondernemers. In het hele land ontstaan burgerinitiatieven, opgezet door ondernemers die het gewoon beu zijn om gesloten te zijn.

Op 16 januari werd een betoging georganiseerd in Warschau tegen een mogelijke vaccinatieplicht en tegen de coronamaatregelen. Ook de Poolse politicus Grzegorz Braun deed mee aan het protest. In tegenstelling tot de abortusprotesten die gericht zijn tegen de PiS-regering en die in de westerse media veel groter worden gemaakt dan ze zijn, wordt het coronaverzet in Polen angstvallig stilgezwegen.

polen

Foto: Strajk przedsiebiorcow (Radosław Botev CC BY-SA 4.0)

Polen probeert macht Big Tech aan banden te leggen

Polen onderneemt daarnaast actie tegen de verstikkende coronacensuur op social media. De Poolse staatssecretaris van Justitie Sebastian Kaleta haalde op Fox News hard uit naar Big Tech. Hij zei dat social mediabedrijven conservatieven al veel te lang op de korrel nemen en dat de Poolse regering daar schoon genoeg van heeft.

“Anonieme moderatoren die werken voor privébedrijven zouden zich niet moeten bemoeien met de vrijheid van meningsuiting,” zei Kaleta. Hij voegde toe dat het verwijderen van Donald Trump op social media ‘een gevaarlijk precedent schept’.

Big Tech laat daarmee zien dat ze in feite iedereen kunnen verwijderen, wanneer ze maar willen, aldus de staatssecretaris. Polen ging 45 jaar gebukt onder een communistisch regime.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: