Verhoog je bewustzijn, doe het samen en schep daarmee vrede op aarde – De Lange Mars Plus

verhoog-je-bewustzijn,-doe-het-samen-en-schep-daarmee-vrede-op-aarde-–-de-lange-mars-plus

22-02-21 08:40:00,

Het boek ‘Bewustzijn schept vrede’ van Christina is een prachtig startpunt voor iedereen die de verantwoordelijkheid wil oppakken om te bouwen aan een perfecte wereld. Christina vertelt hoe je daaraan op een eenvoudige manier kunt werken, namelijk door ervoor te zorgen dat je bewustzijn toeneemt of verruimt. Wie had ooit gedacht dat je jezelf zo gemakkelijk meer bewustzijn kan geven? En volgens mij zijn wij in ons land veel vredelievender en bewuster dan wij zelf voor mogelijk houden.

Bewustzijn

Het woord bewustzijn valt, zeker in deze extreme tijd, heel vaak. Maar wat hebben we er eigenlijk aan? Waarom zouden we bewuster willen worden?

Als ik een les uit de coronatijd heb getrokken is het wel die over het bewustzijn. Gaandeweg merkte ik dat bewustzijn niets te maken heeft met intelligentie. Je kunt het jezelf dus niet aanleren zoals je een vak leert op school of een wetenschap beoefent. Het bewustzijn vertelt ons namelijk zaken die meestal niet verstandelijk te beredeneren zijn. Het doet een beroep op onze intuïtie en gevoel. Het is ook niet eenvoudig concreet te maken.

Meer bewustzijn zorgt voor een hoger trillingsniveau.

Dat is nu zo’n typische zin die je niet intellectueel moet proberen op te vatten. Dan loop je hopeloos vast. Je moet hem namelijk ervaren. Dat betekent voelen en doorvoelen, dwars door je lijf, recht naar je hart.

Je bewustzijn is eigenlijk weten vanuit het hart. Dat op zich is innerlijk tegenstrijdig. Weten hoort immers bij je verstand, en voelen doe je vanuit het hart.

Huidige tijd

Onder wakkere mensen woedt een discussie over de manier waarop we met het kwaad, de nieuwe wereldorde, het onrecht, het misbruik, de oorlog en het geweld moeten omgaan.

Deze negativiteit bestrijden met kwaadheid, meer misbruik en geweld versterkt het alleen maar. Je zou ook kunnen zeggen als je de lockdown wilt opheffen (wereldwijd), als je de waanzin van de coronamaatregelen tegen wilt gaan, dan mag je deze niet bestrijden met dezelfde wapens. Daarom is het de vraag of je Rutte moet verdrijven door zelf in de slangenkuil van het parlement zitting te nemen en je te laten kiezen tot volksvertegenwoordiger.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: