Peiling: meer dan de helft van Amerikaanse militaire gezinnen wil geen Covid-19 vaccin – Frontnieuws

peiling:-meer-dan-de-helft-van-amerikaanse-militaire-gezinnen-wil-geen-covid-19-vaccin-–-frontnieuws

23-02-21 01:33:00, © Commander, U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th Fleet (Public Domain Mark 1.0)
Uit een peiling die in december 2020 werd gehouden door de Blue Star Families, een non-profit militaire belangenorganisatie, bleek dat 53 procent van de Amerikaanse militaire gezinnen de experimentele Covid-19 vaccins die worden gedistribueerd onder een Emergency Use Authorization (EUA) die is verleend door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) niet wil nemen.

De peiling omvatte in totaal 674 respondenten die gezinnen in actieve dienst vertegenwoordigden, waarvan 33 procent zei dat ze een door de FDA goedgekeurd Covid-19-vaccin zouden nemen als het gratis beschikbaar zou komen. Van de 53 procent van de militaire gezinnen die op de peiling reageerden en aangaven dat ze het vaccin niet zouden nemen, noemde bijna driekwart een wantrouwen ten opzichte van het ontwikkelingsproces of de tijdlijn.

Kathy Roth-Douquet, CEO van Blue Star Families zei dat:

“Wat we hebben gezien is dat militaire gezinnen veel bezorgdheid uiten over het vaccin. We zien dat mensen geen gevoel van vertrouwen hebben over het vaccin. Ze maken zich grote zorgen over het ontwikkelingsproces en de tijdlijn”.

Een militaire echtgenoot schreef in het commentaargedeelte van de enquête:

“Ik ben op zoek naar placebogecontroleerde onderzoeken op lange termijn. Ik wil niet dat mijn familie of leden van de strijdkrachten proefkonijnen worden”.

Ongeveer 14 procent van de respondenten van de enquête zei dat ze nog twijfelden of ze het Covid-19 vaccin zouden nemen, waarbij de meeste respondenten zeiden dat ze meer informatie over de bijwerkingen zouden willen hebben om die beslissing te kunnen nemen.

Jennifer Akin, een onderzoeker van Blue Star Families, zei dat de peiling van Blue Star Families geen wetenschappelijke peiling is; de resultaten bieden echter een basis om de aanvaarding of terughoudendheid in de loop van de tijd te observeren.

De meeste uitgezonden troepen en National Security personeel weigeren Covid-19 vaccins

Volgens het Pentagon weigeren de uitgezonden Amerikaanse troepen en het nationale veiligheidspersoneel zich te laten vaccineren voor Covid-19. Ongeveer 320.000 militairen en burgerpersoneel zijn gevaccineerd, waardoor een aanzienlijk deel van de 769.000 doses die beschikbaar zijn voor het Department of Defense (DoD) ongebruikt blijven.

Ambtenaren van het Pentagon zeiden dat zolang de Covid-19 vaccins door de FDA als EUA zijn geclassificeerd en niet volledig zijn toegelaten,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: