VN-baas Antonio Guterres blijkt complotdenker

vn-baas-antonio-guterres-blijkt-complotdenker

23-02-21 08:35:00,

Homepagina » Mens en Dier » VN-baas Guterres: coronamaatregelen worden gebruikt om mensenrechten te beperken

Foto: Antonio Guterres (Kremlin.ru CC BY 4.0)

in Mens en Dier
23 februari 2021 19:00

Secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres heeft tijdens een vergadering van de VN-mensenrechtenraad enkele opmerkelijke uitspraken gedaan. Zo zei hij dat landen coronamaatregelen gebruiken als voorwendsel om mensenrechten te beperken. Andersdenkenden en onafhankelijke media wordt het zwijgen opgelegd, aldus Guterres.

Er worden in bepaalde landen strenge veiligheids- en noodmaatregelen afgekondigd om zogenaamd de coronacrisis te bestrijden. Feitelijk misbruiken de machthebbers de coronapandemie zodat de meest fundamentele vrijheden van burgers verdwijnen, zei de VN-baas. Hij noemde verder geen namen.

De uitspraken van Guterres leiden tot verbazing. “Verenigde Naties wakker?” vraagt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons. “Wat een complotdenker die VN-baas,” zegt journaliste Fiona Zwart.

Charmeoffensief

Anderen reageren iets terughoudender. Professor Bob de Wit vraagt: “Hoe moeten we dit bericht begrijpen? Het klinkt hoopgevend dat de secretaris-generaal van de VN zegt dat de mensenrechten gevaar lopen omdat coronamaatregelen als voorwendsel worden gebruikt om mensenrechten te beperken. De rest van zijn speech had ook uit mijn mond kunnen komen. Maar dan was ik gecensureerd. En hij kennelijk niet.”

De Wit stelt dat de VN geen democratie is en stevig wordt beïnvloed door ‘Corporate States’. “De VN ziet zichzelf bovendien als de Regering van de Hele Wereld.” In zijn boek Society 4.0 schrijft de professor dat organisaties als de VN, het WEF en de WHO samen met Corporate States naar een ‘Elite Reset’ streven met burgers die naar hun pijpen dansen. “Moeten we het wellicht zien als een charmeoffensief van een niet-gekozen elite?”

FVD-Kamerlid Wybren van Haga citeert Guterres op Twitter:

Andersdenkenden en onafhankelijke media wordt het zwijgen opgelegd, waarschuwt de baas van de Verenigde Naties, António Guterres. Onder het mom van coronabestrijding worden basisvrijheden afgeschaft, aldus de secretaris-generaal van de VN-mensenrechtenraad https://t.co/zN1vcpXivO

— Wybren van Haga (@WybrenvanHaga) February 23, 2021

4.8
25
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: