Wiens orders volg jij? – De Lange Mars Plus

wiens-orders-volg-jij?-–-de-lange-mars-plus

23-02-21 08:29:00,

Een bijdrage van Frank Ruesink*

Frank stelde deze vraag afgelopen zondag op het Museumplein in Amsterdam aan politie-agenten. Elk mens draagt de verantwoordelijkheid voor wat hij of zij doet zelf. Om welke reden dan ook. Frank brengt deze kwestie aan de orde bij Nederlandse agenten, die wekelijks met deze vraag zitten opgezadeld. In bijna elke stad waar ze moeten optreden tegen vreedzame mensen die bezorgd zijn over de corona-maatregelen. Soms doen ze dat met geweld. Maar voor wie? En tegen welke prijs?

Dit was de vraag, die ik gisteren wel moest stellen op het Museumplein. Wiens orders volg jij op? En nee deze vraag geldt vandaag de dag niet alleen voor deze twee agenten.
Deze vraag geldt voor alle andere politieagenten, militairen, huisartsen, GGD medewerkers, leerkrachten en iedereen die in een positie zit waarin hij/zij opdrachten van bovenaf “moet” uitvoeren. Wiens orders volg jij op?

Een paar maanden geleden plaatste ik onder een insta-post van een jonge militair dezelfde vraag. Een super aardige gast, die ik nog kende van een aantal jaren geleden.Onlangs nam hij weer contact met mij op en hij liet mij weten welke inzichten hij had gekregen door deze ene simpele vraag.

Het was precies deze vraag die ik gisteren moest stellen aan deze twee agenten op het Museumplein. Niet vanuit oordeel, maar wel als ervaringsdeskundige. Ik weet als geen ander hoe het is om opdrachten op te volgen, die gebaseerd zijn op basis van leugens en misleiding.

Ik weet als geen ander hoe pijnlijk de consequenties zijn als je tot het diepe besef komt dat je opdrachten hebt uitgevoerd die misdadig waren en gericht tegen de mensheid. Dit gun ik niemand en dus ook deze twee politieagenten niet. Daarom stelde ik hen de vraag: Wiens orders volg jij op?

Want laat elke agent, elke militair en elke GGD’er beseffen dat:

Mark Rutte op dit moment geen pijn heeft van die 70 Iraakse burgerdoden: https://tinyurl.com/59fcl3xl.
Hij liet die bommen niet vallen. Het zijn de militairen die (on)bewust deze karmische pijn met zich meedragen.

Oud-Minister Ab Klink geen karmische pijn heeft van die kinderen die narcolepsie ontwikkelden nadat ze het Mexicaanse griep-vaccin kregen: https://tinyurl.com/4tesgqlv.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: