Canadees vliegt terug naar Canada en weigert Covid-test bij binnenkomst – Frontnieuws

canadees-vliegt-terug-naar-canada-en-weigert-covid-test-bij-binnenkomst-–-frontnieuws

24-02-21 10:24:00, Canadezen die positief testen moeten in quarantaine in een overheidsfaciliteit. Volgens een nieuw beleid moeten Canadezen op de luchthaven een Covid-test ondergaan om te bepalen of zij in quarantaine moeten in een overheidsinstelling.

Premier Justin Trudeau heeft gistermiddag in een tweet de details van het nieuwe beleid uiteengezet.

Update: If you’re flying back into Canada, you’ll need to show a negative PCR test result before you board the plane – and as of today, you’ll need to take another PCR test when you land. You’ll then have to wait at an approved hotel, at your own expense, for your test results.

— Justin Trudeau (@JustinTrudeau) February 22, 2021

“Update: Als u terugvliegt naar Canada, moet u een negatieve
PCR-test laten zien voordat u aan boord van het vliegtuig gaat –
en vanaf vandaag moet u nog een PCR-test laten doen als u landt.
U moet dan in een erkend hotel, op eigen kosten, wachten op uw testresultaten”.

Degenen die positief testen op Covid-19 moeten 14 dagen in quarantaine gaan in “aangewezen overheidsfaciliteiten”. Een nieuwe PCR-test is dan vereist tegen het einde van de quarantaine.

In een videoclip die Chris Sky op Instagram plaatste, is echter te zien hoe hij op een luchthaven in Canada aankomt en weigert de test af te leggen. De video is al meer dan 600.000 keer bekeken.

“Ik heb mijn koffers, we gaan naar buiten en weigeren hun stomme test en vertellen iedereen om hun stomme test te weigeren”, zegt Sky in de clip.

Op de video is te zien hoe Sky wordt gevraagd waarom hij geen mondkapje draagt, voordat hij de agenten vertelt dat de Covid-test een “schending is van onze Charta Rechten Sectie 6 en een schending van de Emergency Act 14.1 – dus ik ga uw test vandaag weigeren”.

Sky zegt dan tegen de andere mensen in de rij dat ze de test moeten weigeren als ze Canadese burgers zijn, en zegt: “Ze kunnen je niet tegenhouden, ze kunnen je niet dwingen, je bent een burger, je hebt rechten”.

De politie vraagt Sky dan om identificatie alvorens hem opnieuw te vragen of hij weigert de test af te leggen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: