Duitse online portaal aangepakt – EnerzijdsAnderzijds

duitse-online-portaal-aangepakt-–-enerzijdsanderzijds

24-02-21 10:54:00,

In Nederland zullen maar weinigen hem kennen, deze rap pratende Duitse journalist Ken Jebsen. Voor Jebsen is journalistiek als een soort verzet tegen de gepolitiseerde main stream media. Het zijn echter zware tijden voor alternatieve en kritische media. Het platform van Jebsen ‘KenFM’ weet er alles van. Hij kreeg een dreigend schrijven van het ‘Medienanstalt Berlin-Brandenburg.‘ Een verslag van hoe een overheid zijn oppositie langzaam de duimschroeven aandraait.

Nimmer schwijgend

Ken Jebsen is een luis-in-de-pels van de mainstream media zoals de WDR/ARD, waar hij eerder heeft gewerkt. Een verwijt dat Jebsen ‘anti-semitisch’ zou zijn deed hem zijn baan als presentator van een populair muziekprogramma op de regionale zender RBB-Berlin-Brandenburg verliezen. Uit onvrede over de te veel politiek gestuurde journalistiek, is hij in 2010 zijn eigen online mediakanaal gestart onder de naam ‘KenFM’. Jebsen: ‘Niets mag in het duister blijven, maar moet begrijpelijk worden op de tafel van het intellectuele debat.

Jebsen publiceert overwegend in zijn moedertaal Duits. Daarnaast spreekt hij zeer snel, maar blijft ook voor de minder geoefende anderstalige, redelijk verstaanbaar.
Daarnaast publiceert Jebsen ook in het Engels om zijn publiek verder te vergroten. Een journalist in Rusland besloot zijn programma’s te vertalen in het Russisch en zijn media-kanaal zou naar eigen zeggen in Rusland nu zo’n 30 miljoen volgers hebben.

KenFM is aangewezen op giften en donaties van fans van zijn programma’s. Jebsen ziet het als zijn taak om met het kanaal, dat volgens hem van iedereen is die hem financieel ondersteunt, ‘in de rommel te wroeten en het kaf van het koren te scheiden’ (‘im Dreck zu wühlen, die Spreu vom Weizen zu trennen’).

Het kanaal biedt naast actuele interviews, eigen politieke statements en de publicatie van talrijke gastauteurs en achtergrond-reportages. Het verklaren en begrijpen van het politieke proces staat voorop. Kijkers worden uitgenodigd om complexe gebeurtenissen met de hulp van de expertise en ervaring van zijn gasten van KenFM in samenhang te kunnen plaatsen.

Journalistiek is iets afdrukken dat iemand niet gedrukt wil hebben. Al het andere is public relations.

GEORGE ORWELL
Media-toezichthouder grijpt in

Jebsen werd in het Coronatijdperk al snel slachtoffer van de censuur op Youtube. Na enkele waarschuwingen omdat hij tegen de ‘richtlijnen van de WHO’ inging,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: