‘Flankerend beleid’ holt grondrechten uit… – Interessante Tijden

‘flankerend-beleid’-holt-grondrechten-uit…-–-interessante-tijden

24-02-21 11:15:00,

Anderhalve Meter = onbeperkte staatswillekeur

In de Marxistische Failed State NL-week op Interessante Tijden vandaag aandacht voor ‘De Grondwet’ van 1983 waarmee we nu zitten opgescheept. De Grondwet behoort normaliter burgers tegen de overheid te beschermen.

De Nederlandse Grondwet biedt alle ruimte voor het omgekeerde: meten met twee maten (Artikel 1) en de overdracht van nationale zeggenschap naar internationale instituties (Artikel 90). Maar vooral rechtenloosheid ten gunst wazige criteria als ‘Algemeen Belang’, ‘beperkingen’ en met zogenaamd ‘flankerend beleid’.

Internationale ‘verdragen’ (Dictaten van diplomaten) helpen ook bij de uitholling van grondrechten. De term daarvoor is ‘technocratie’, of gewoon ‘totalitair’.

Natura 2000-profiel Eidereend Alterra, door 1 bioloog uit de duim gezogen, waarschijnlijk Mardik Leopold. Met gevolgen voor de gehele Noordzee- en Waddenvisserij

Technocratie
De huidige strategie van de oorlog tegen grondrechten door het Rutte-regime komt niet uit de lucht vallen. Je kunt grondrechten en ‘de wet’ steeds verder tot dode letter maken via ‘regulering’. Die trend zien we al sinds instelling van de nieuwe Grondwet (1983). Je verplaatst de bevoegdheid over de inrichting van je leven en land dan naar een handvol ‘deskundigen’. De term daarvoor is ‘technocratie’.

Een mooi voorbeeld is Natura 2000-regulering.

Een handvol ecologen bij Alterra/Imares (Wageningen UR) of RIVM met rekenmodellen, bepaalt vervolgens het lot van de gehele agrarische sector, door ‘hersteldoelen’ in strategisch geplaatste habitatjes te formuleren. Plots is het eigendomsrecht ongeldig binnen een straal van 10 kilometer, want je moet plots als boer allerlei beperkingen in je gebruik en miljarden euro’s onkosten tolereren.

De wet blijft dus wel bestaan op papier.

Maar onderliggende regulering maakt de relatieve geldigheid van die wet steeds meer tot dode letter. Oftewel: De Vierde Macht neemt de macht over, en de ngo’s/lobbyisten/multinationals waarmee die in bed liggen. Wanneer het geen jonge jongens zijn, dan hoef je dat ‘in bed liggen’ bij VVD’ers niet letterlijk te nemen, het is figuurlijk bedoeld.

Carola-spotprent, door boeren op spandoeken uitvergroot. Duw een ‘stikstofwet’ door, en het eigendomsrecht heeft plots een uitzonderingsbepaling er bij.

Beperkingen krachtiger dan grondrecht
Nu zien we dat technocratie-mechanisme plots in stroomversnelling verlopen, dankzij de tot ‘coronacrisis’ omgedoopte jaarlijkse griep-epidemie. Wat professioneel georganiseerde bangmakerij, en hup daar gaan alle mensenrechten ‘tijdelijk’ (de Crisiswet uit 2010 is al weer 11 jaar tijdelijk) door het toilet.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: