Komt het SARS-virus uit het laboratorium? Is het bewust gemaakt?

komt-het-sars-virus-uit-het-laboratorium?-is-het-bewust-gemaakt?

24-02-21 10:46:00,

Amerikaanse diplomaten waarschuwden twee jaar geleden voor riskant onderzoek op vleermuizen in lab in Wuhan. De Amerikaanse krant The Washington Post heeft de hand weten te leggen op documenten die aantonen dat de Amerikaanse regering zich jaren geleden zorgen maakte over de veiligheid in een lab in de Chinese stad Wuhan, daar waar in 2020 blijkt, het coronavirus als eerste uitbrak. Ze vreesden dat er mogelijk was dat ooit een van de experimenten, onder meer rond coronavirussen bij vleermuizen, uit de hand kon lopen en dat zo een gevaarlijk virus zich dan over de hele wereld mogelijk kon verspreiden.

Ontdekker van hiv en Nobelprijswinnaar
Luc Montagnier, Nobelprijswinnaar in 2008, oogst kritiek na claim dat het coronavirus in labo in Wuhan werd gemaakt. Luc Montagnier, de man die in 1983 het hiv-virus ontdekte en daarvoor de Nobelprijs kreeg, beweert dat het nieuwe coronavirus niet van natuurlijke oorsprong is en in een laboratorium is ontstaan. Montagnier claimt dat Covid-19 per ongeluk uit een lab in Wuhan is ontsnapt. Hij deed de uitspraken bij de Franse zender CNews.

Volgens de professor bevat SARS-CoV-2 fragmenten van het hiv-virus. “Maar die kunnen onmogelijk van een patiënt afkomstig zijn”, aldus Montagnier nog die vindt dat de theorie over de vismarkt als oorsprong van het virus een “mooi verhaaltje” is.

Verslag verwijderd
Het verslag van een aantal bezoeken die diplomaten van de Amerikaanse ambassade in Peking toen aflegden en aan een onderzoekscentrum in de stad Wuhan is verwijderd. Het verslag dateert van januari 2018 en het onderzoekscentrum was het Wuhan Institute of Virology (WIV). Daar werd gewerkt met enkele van de gevaarlijkste biologische organismen ter wereld. Dat verslag is van de site van het WIV verwijderd, maar is wél gearchiveerd op het internet.

Zorgwekkend
Wat de diplomaten ontdekten, was zo zorgwekkend dat ze tot twee keer toe een waarschuwing naar Washington stuurden en alarm sloegen: dat het virus mogelijk op de mens kan overgaan en een risico vormt op een SARS-achtige pandemie”, zo meldde het rapport. Josh Rogin* kon de hand leggen op het eerste verslag waar het gaat het over het werk dat het lab uitvoerde rond coronavirussen bij vleermuizen, en de mogelijke transmissie naar mensen.

* Josh Rogin is een Amerikaanse journalist die als columnist voor het buitenlands beleid fungeert voor de sectie Global Opinions van The Washington en politiek analist voor CNN.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: