Op welke manier Bill Gates meester wil worden van ieders digitale identiteiten – Frontnieuws

op-welke-manier-bill-gates-meester-wil-worden-van-ieders-digitale-identiteiten-–-frontnieuws

24-02-21 10:36:00,

Zou u uw digitale identiteit aan Bill Gates overlaten? Nee? Dat kunt u nauwelijks nog voorkomen. Wat ongelooflijk klinkt, is daadwerkelijk waar.

Momenteel ligt de digitaal vaccinatiepaspoort op ieders lippen. Veel mensen snakken naar zo’n paspoort, want alleen daarmee – zo horen we in de media en de politiek – is een terugkeer naar een normaal leven mogelijk. Vaak wordt over het hoofd gezien dat dit gepaard zal gaan met een totale bewaking, waarvan de omvang thans nog nauwelijks voorstelbaar is. Parallel met de digitale vaccinatiekaarten die zopas door de Duitse regering zijn goedgekeurd, zal ook het digitale patiëntendossier hiermee gepaard gaan. Onze medische gegevens, d.w.z. een van de meest privégevoelige stukjes informatie over een persoon, zullen worden opgeslagen in een digitale centrale databank. Dit roept onvermijdelijk de vraag op wie er achter de database, achter het project, achter het idee zit.

Het gaat om veel geld en nog meer macht

Er staat tenslotte veel geld op het spel. Stel je voor dat elke verzekeringsmaatschappij toegang had tot deze gegevens. Voor mensen die een risico op een hartaanval lopen, zou hun autoverzekering worden verhoogd, omdat er immers een verhoogd risico is op een hartaanval achter het stuur, waarvan de gevolgen duur zouden uitvallen voor de verzekeringsmaatschappij. Om nog maar te zwijgen van de levens- en ziektekostenverzekering. En dat is maar één voorbeeld. Banken zouden bijvoorbeeld kunnen weigeren leningen te verstrekken aan mensen wier gezondheid hen arbeidsongeschikt dreigt te maken. Zo’n database zou ieders leven fundamenteel veranderen, bericht Anti-Spiegel.

En iedereen die nu tegenwerpt dat zo’n database veilig zou zijn en dat de gegevens nooit aan bedrijven zouden worden doorgegeven, die is naïef. Afgezien van het feit dat databanken ook kunnen worden gehackt, leert de ervaring dat het slechts een kwestie van tijd is voordat lobbyisten manieren vinden om de eerste uitzonderingen er onder een of ander voorwendsel door te drukken en deze of gene bedrijfstak beperkte toegang tot de gegevens te verlenen om een of andere zeer belangrijke reden en alleen bij wijze van uitzondering. En als die dam eenmaal doorbroken is, volgen andere industrieën en worden uitzonderingen de regel. Bij deze kwestie gaat het over te veel geld en te veel macht om deze gegevens permanent te beschermen.

Wat is ID2020?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: