Vaccinfabrikant Pfizer: ‘Knuffelen beschermt tegen virussen’

vaccinfabrikant-pfizer:-‘knuffelen-beschermt-tegen-virussen’

24-02-21 11:26:00,

Homepagina » Binnenland » Vaccinfabrikant Pfizer: ‘Knuffelen beschermt tegen virussen’

in Binnenland
24 februari 2021 11:50

We mogen elkaar niet knuffelen want dan besmetten we elkaar met het virus, zo waarschuwt de overheid. Maar volgens Pfizer, fabrikant van coronavaccins, is knuffelen niet alleen fijn, maar ook enorm gezond.

Als je gestrest bent, ben je kwetsbaarder voor verkoudheid of zelfs griep. Maar frequente knuffels kunnen je hiertegen beschermen. En als je dan toch ziek wordt, zijn de symptomen minder ernstig, is de conclusie van een studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift Psychological Science, schreef Pfizer in 2019. Ook een massage geeft je immuunsysteem een enorme boost, blijkt uit onderzoek van gedragswetenschapper Mark Hyman Rapaport.

Frequente knuffels worden daarnaast geassocieerd met hogere oxytocinespiegels – oxytocine staat bekend als het ‘gelukshormoon’ – lagere bloeddruk en een lagere hartslag. Knuffelen verlaagt bovendien het cortisolniveau. Cortisol is een stresshormoon.

Ontmoeten is besmetten. Altijd

Pfizer: “Dus geef je vriend, je moeder, je buurman of je konijn een dikke knuffel, en niet alleen op Valentijnsdag, maar liefst elke dag. Het is gezond!”

Knuffels kunnen volgens de farmaceut dus beschermen tegen virussen, maar volgens coronaminister De Jonge is het juist andersom. Hij zei gisteren tijdens de persconferentie: “Ontmoetingen is besmettingen, dat is de regel. Dat is altijd zo. Je kunt hooguit ontmoetingen veiliger maken, waardoor het iets minder het geval zou zijn, maar ontmoeten is besmetten. Altijd.”

“Ontmoeten is besmetten.. altijd” 🤡🤡 pic.twitter.com/DkgD2etZT0

— FFenn (@Covfefe81) February 23, 2021

4.9
9
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
De Jonge griep knuffelen Pfizer virus

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: