Oud-GGD-directeur over corona: ‘Er zijn helemaal geen maatregelen nodig!’

oud-ggd-directeur-over-corona:-‘er-zijn-helemaal-geen-maatregelen-nodig!’

25-02-21 09:36:00,

Homepagina » Mens en Dier » Oud-GGD-directeur over corona: ‘Er zijn helemaal geen maatregelen nodig!’

Foto: Unsplash

in Mens en Dier
25 februari 2021 16:00

De gepensioneerde GGD-directeur Jan Vosters vindt de coronamaatregelen disproportioneel. Hij bekritiseert met name het feit dat het RIVM corona classificeerde in categorie A. “Ik vind dat het RIVM de overheid de keuze had moeten laten om het virus al dan niet in categorie A te plaatsen, waarbij men de argumenten voor en tegen erbij had moeten vermelden,” zei Vosters bij de buitenparlementaire onderzoekscommissie.

Al na een maand of drie

“Ik heb ernstige kritiek op het feit dat het RIVM corona toen niet-tijdelijk in categorie A heeft ondergebracht en dat de overheid dus ook niet aldus heeft gehandeld. Dit onderbrengen van het virus in categorie A gaf de overheid bevoegdheden waarvoor nu medisch-epidemiologisch gezien geen reden meer is.”

Vosters wees erop dat al na een maand of drie duidelijk werd dat het virus niet in die categorie thuishoorde. “Dat kunnen we nu veilig zeggen, omdat na drie maanden het reproductiegetal al omlaag ging. Daarmee bedoel ik dat het aantal mensen dat door een besmet persoon wordt besmet, inmiddels was afgenomen. Dat was nog voordat de maatregelen, zoals de anderhalve meter, werden ingevoerd.”

De mond gesnoerd

De voormalige GGD-directeur zei verder dat hij tenminste drie artsen persoonlijk kent die kritiek hebben op het huidige coronabeleid, maar die van hun werkgever niet met hun kritiek naar buiten mogen komen. Deze artsen is de mond gesnoerd.

Vosters zei onlangs in een filmpje van de stichting Artsen Covid Collectief, waar hij deel van uitmaakt: “Als tegen de bevolking gezegd wordt: doe een kapje om omdat je je oma toch niet dood wilt hebben, dan is dat pure chantage. Morele chantage. Daar moet je dus van wegblijven.”

Jan Vosters – arts & oud directeur GGD: ‘Corona hoort niet op lijst A, dat betekent dat er helemaal geen maatregelen nodig zijn!’ pic.twitter.com/00LEDgLMtL

— BPOC2020 (@bpoc2020) February 23, 2021

4.7
52
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: