Wiskundige experts in Frankrijk tonen sterftecijfer pandemie aan als gewoon “doorsnee” – Frontnieuws

wiskundige-experts-in-frankrijk-tonen-sterftecijfer-pandemie-aan-als-gewoon-“doorsnee”-–-frontnieuws

25-02-21 12:36:00,

Voor wie zijn gezond verstand gebruikt, zou de sterfte aan alle oorzaken de maatstaf moeten zijn om een pandemie te illustreren. Een pandemie zou zich daarbij immers moeten uiten in een ongewoon hoog aantal sterfgevallen voor dat jaar. Maar voor veel landen is dat gewoon niet het geval.

De hieronder geciteerde Franse expert, Prof. Bernard Beauzamy, produceerde een grafiek voor Frankrijk van het begin van 2016-2020 die hier te vinden is:

*vertaling: Maandelijkse sterfgevallen Frankrijk (INSEE)

De bevinding is vooral interessant omdat de Covid-19 pandemie aanvankelijk werd gerechtvaardigd door een computermodel van epidemieën en pandemieën door een computermodelleur van een Britse universiteit. Het lijkt er nu op dat één jaar volledige gegevens, die vergelijking met alle andere jaren mogelijk maken, bewijzen dat Covid-19 GEEN ongewoon aantal sterfgevallen veroorzaakte.

Hieronder is de originele Franse analyse vertaald, onder leiding van een voormalig professor wiskunde aan een topuniversiteit. De totale mortaliteitsgegevens (alle oorzaken samen) voor het jaar 2020 tonen aan dat de Covid-19 epidemie geen bijzondere ernst had.

Deze wiskundige analyse werd uitgevoerd door Bernard Beauzamy, hoofd van de Société de Calcul Mathématique SA (Onderneming voor Mathematische Modellering Frankrijk).

Professor Bernard Beauzamy schrijft:

Uit de globale sterftecijfers (alle oorzaken) voor het jaar 2020 blijkt dat de uitbraak van de covid niet bijzonder ernstig was.

Op 20/02/2021 zijn er ongeveer 3.300 bedden in intensieve zorgen bezet (alle oorzaken), op een totaal van ongeveer 13.000 bestaande bedden: we zijn nog ver van verzadiging.

Er zijn geen aanwijzingen (laten we het niet over bewijs hebben!) die ons toelaat om enige doeltreffendheid te concluderen van de beslissingen die de regering sinds het begin heeft genomen: lockdown, sociale distantie, mondkapje, avondklok,etcetera. Dit alles is volledig gespeend van een rationele basis en gezondheidsefficiëntie. Reeds in 1910 had de astronoom Camille Flammarion een lockdown bepleit bij de komst van de komeet van Halley.

Dit is de eerste keer dat wij hebben getracht een epidemie in haar details te volgen: hoeveel mensen zijn er op een bepaald moment getroffen, hoeveel positieven, hoeveel tests, enz. Als we dit bij vorige epidemieën hadden gedaan, zouden we referenties hebben, wat hier niet het geval is. De cijfers die elke dag worden gepubliceerd door een naar sensatie hunkerende pers dienen om het publiek angst aan te jagen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: