Hugo de Jonge onthult testbeleid – honderden artsen staan op tegen deze strategie! | Stichting Vaccin Vrij

hugo-de-jonge-onthult-testbeleid-–-honderden-artsen-staan-op-tegen-deze-strategie!-|-stichting-vaccin-vrij

26-02-21 09:24:00,

Op 19-02-21 bericht de Telegraaf: Minister De Jonge onthult testplan: weinig hoop voor horeca en winkels[1]

De strategie van Hugo de Jonge is de lockdown af te bouwen door het opbouwen van een “testsamenleving”, wat volgens hem nodig is “om het virus onder controle te krijgen”.

“We willen testen niet meer alleen gebruiken voor het opsporen en traceren van corona, maar juist ook voor het weer veiliger mogelijk maken van het sociale leven, van werk en het onderwijs. In april is er ruimte om dagelijks enkele honderdduizenden mensen een testbewijs te geven. Een negatieve uitslag is het toegangsbewijs tot het sociale leven.” – Huge de Jonge1

Volgens de coronaminister de komende weken, misschien zelfs maanden nog weinig mogelijk.

“In ieder geval zijn grote stappen nu echt onverantwoord. Maar kleine stapjes worden wel degelijk weer mogelijk. Met toegangstesten maken we dingen mogelijk die anders niet mogelijk waren.” – Hugo de jonge1

Naast een spoor voor het ’sociale leven’ heeft hij ook een spoor ’veiliger werken’ en ’veiliger studeren’. De Jonge schetst geen perspectief om snel weer naar de werkvloer te komen. Wel kunnen werkgevers personeel preventief laten testen. En in 35 middelbare scholen zijn proeven gestart. Ook voor hogescholen zijn er plannen om met testen meer fysiek onderwijs mogelijk te maken.

De Jonge schetst een beeld waarin testen steeds normaler wordt. Het grootschalig testen tuigt hij nu op in samenwerking met het bedrijfsleven. Over enkele maanden moeten er dan dagelijks 400.000 tests beschikbaar zijn om mensen een testbewijs te geven op de app ’CoronaCheck’. “De app is zo goed als klaar. Het is helemaal nieuw. Daar is al een tijdje aan gewerkt.”

Is Hugo de Jonge gestoord?

Zelfs de journalist van de Telegraaf maakt een voorzichtige tegenwerping:

“Het kleine reepje licht dat deze teststrategie doet schijnen over de komende maanden wordt overschaduwd door al het leed van ondernemers in onder meer de detailhandel en de horeca. Door de uitzichtloosheid voor jongeren. Door de eenzaamheid van ouderen. Door het chagrijn van steeds meer Nederlanders over de voortslepende lockdown. De Jonge is toch ook minister van Welzijn?”
 
“‘Ik snap het zo goed’, reageert hij. ‘Het begon als een gezondheidscrisis, het werd een economische crisis en het is inmiddels ook een sociaal-maatschappelijke crisis.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: