In tegenstelling tot berichten in de mainstream, hebben Covid-19 vaccins aangezichtsverlammingen veroorzaakt – Frontnieuws

in-tegenstelling-tot-berichten-in-de-mainstream,-hebben-covid-19-vaccins-aangezichtsverlammingen-veroorzaakt-–-frontnieuws

27-02-21 02:07:00,

Uit een onderzoek blijkt dat de kans op het ontwikkelen van Bell’s palsy 3,5 tot zeven keer hoger is onder de gevaccineerden dan onder de algemene bevolking, meldt Lifesitenews.

De mainstream media hebben ten onrechte gemeld dat bij de proeven met het nieuwe Covid-19 vaccin van Pfizer en Moderna geen potentieel risico is gevonden voor Bell’s palsy, een aandoening waarbij het gezicht van patiënten verlamd raakt en aan één kant gaat hangen.

De “waargenomen incidentie van Bell’s palsy bij de vaccine arm is tussen drie tot vijf keer en zeven keer hoger dan kan worden verwacht in de algemene bevolking”, verklaren wetenschappers van het Precisie Vaccin Programma in de Divisie van Infectieziekten van Boston Children’s Hospital in Boston in een schrijven dat woensdag werd gepubliceerd in The Lancet.

“Door gegevens van beide proeven te combineren, waren er onder bijna 40.000 deelnemers aan de vaccine arm zeven gevallen van Bell’s palsy, vergeleken met één geval van Bell’s palsy onder deelnemers aan de placebo arm”, schrijven Al Ozonoff, Etsuro Nanishi, en Ofer Levy, infectieziekten- en pediatrische specialisten van de Harvard Medical School.

De wetenschappers keken naar publiek beschikbare gegevens van de Pfizer-BioNTech en Moderna vaccine proeven die volgens hen “een onevenwichtigheid suggereerden in de incidentie van Bell’s palsy na vaccinatie in vergelijking met de placebo arm van elke proef”.

Door de proefgegevens in detail te vergelijken met die van de algemene bevolking, meldden zij dat “deze bevinding wijst op een potentieel veiligheidsfenomeen en suggereert een onnauwkeurige rapportage van de epidemiologische basiscontext aan het publiek”.

Bell’s palsy is een aandoening die vaak wordt verward met een beroerte omdat veel van de symptomen vergelijkbaar zijn, maar het is niet zo ernstig. De aandoening is het gevolg van een disfunctie van een hersenzenuw die de spieren aan één kant van het gezicht aanstuurt, waaronder de spieren die het knipperen van de ogen en het glimlachen regelen, volgens het National Institute of Neurological Disorders and Stroke.

De meeste symptomen, waaronder pijn, vervormde gelaatstrekken, tranende ogen en het onvermogen om één oog te sluiten of normaal te spreken, drinken of eten, verbeteren binnen een paar weken en een volledig herstel wordt meestal binnen zes maanden verwacht.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: