Duitse neuroloog: Mondkapje leidt tot hersenbeschadiging – Frontnieuws

duitse-neuroloog:-mondkapje-leidt-tot-hersenbeschadiging-–-frontnieuws

28-02-21 08:01:00, Dr Margarite Griesz-Brisson, foto via YouTube
Dr. Margarite Griesz-Brisson is arts, neuroloog, neurofysioloog en doctor in de farmacologie. Zij waarschuwt het publiek nu dat de omstreden mondkapjes die zij moeten dragen om zogenaamd de verspreiding van infecties tegen te gaan, kunnen leiden tot zuurstoftekort en ernstig hersenletsel, en meent dat vooral kinderen en jongeren daar gevoelig voor zijn.

Het inademen van onze uitgeademde lucht zal ongetwijfeld leiden tot een tekort aan zuurstof en een stortvloed van kooldioxide. Wij weten dat de menselijke hersenen zeer gevoelig zijn voor zuurstofgebrek. Er zijn bijvoorbeeld zenuwcellen in de hippocampus die niet langer dan 3 minuten zonder zuurstof kunnen – ze kunnen niet overleven, zegt ze.

De arts vermeldt ook dat hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, concentratieproblemen en een slechter reactievermogen symptomen zijn dat het cognitieve systeem negatief wordt beïnvloed.

Griesz-Brisson wijst er ook op dat bij chronisch zuurstoftekort de duidelijke symptomen verdwijnen, maar dat de schade blijft bestaan en de hersenen te weinig zuurstof blijven krijgen – iets wat heel gevaarlijk is.

Terwijl je denkt dat je gewend bent geraakt aan het dragen van je mondkapje en het inademen van je eigen uitgeademde lucht, worden de degeneratieve processen in je hersenen intenser naarmate je zuurstoftekort voortduurt.

Een ander probleem waar Griesz-Brisson op wijst is dat de zenuwcellen in de hersenen niet in staat zijn zich normaal te delen, wat volgens haar betekent dat de gedode hersencellen niet worden geregenereerd maar in plaats daarvan voor altijd worden vernietigd – ook nadat de mondkapjes niet langer verplicht zijn en de mens weer frisse lucht inademt.

Ik gebruik geen mondkapje. Ik heb mijn hersenen nodig om te denken. Ik wil een helder hoofd hebben als ik mijn patiënten ontmoet en niet in een door kooldioxide veroorzaakte narcose verkeren, zegt ze.

Ze wijst er verder op dat zuurstoftekort gevaarlijk is voor alle hersenen en dat het daarom aan iedereen moet worden overgelaten of ze al dan niet een mondkapje willen gebruiken om zich tegen virussen te beschermen. Voor kinderen en minderjarigen vindt zij dat de mondkapjes zeker niet moeten worden overwogen omdat hun immuunsysteem zich bijzonder goed kan aanpassen en in contact moet komen met virussen en bacteriën. Ze wijst er ook op dat hun hersenen ook erg actief zijn.

De hersenen van een kind of een tiener zuurstof ontzeggen of op enigerlei wijze beperken is niet alleen gevaarlijk voor hun gezondheid,  » Lees verder

%d bloggers liken dit: