Sigrid Kaag, de minister die de Grote Reset coördineert

sigrid-kaag,-de-minister-die-de-grote-reset-coordineert

28-02-21 03:12:00,

Het is tijd voor nieuw leiderschap. Voor een land waar we iedereen vrij laten, maar niemand laten vallen, schreef D66 vanochtend op social media. Gisteren zei lijsttrekker Sigrid Kaag nog dat ze meer vrijheid wil voor gevaccineerden. Hoe valt dat te rijmen?

Een tweeluik. pic.twitter.com/ARdpDsotiO

— Sander van Dam (@Sandervandam2) February 28, 2021

D66 wil dat ingeënte mensen meer vrijheden krijgen en daarom moet er een vaccinatiebewijs worden ingevoerd, aldus Kaag in een online toespraak op het partijcongres. Ze vindt het niet terecht dat mensen die gevaccineerd zijn, moeten ‘wachten met leven’ totdat iedereen gevaccineerd is.

Kijk:

Wie denkt dat sneltesten en zelftesten duur zijn, weet niet wat een lockdown kost.

Laten we gevaccineerde mensen weer toegang geven tot het maatschappelijk leven.

En geef degene die het vaccin nog niet heeft gehad dezelfde vrijheid met een negatieve test in de achterzak. #D66 pic.twitter.com/eerEl0Kgu8

— Sigrid Kaag (@SigridKaag) February 27, 2021

Verschillende Europese landen zijn ook voorstander van zo’n vaccinatiepaspoort. De Nederlandse Gezondheidsraad is kritisch en vindt het alleen een optie als alle andere opties zijn afgevallen.

Arts Matthijs Schoemacher reageert ook kritisch. “Onze toekomstige premier Kaag, dat vindt ze tenminste zelf, wil ons allemaal opzadelen met een vaccinatie- en testbewijs. Dat lost alles op. Als ze zelf uit de politiek zou verdwijnen, zou dat heel wat meer oplossen,” zegt hij.

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

De plannen van D66 sluiten vrijwel naadloos aan op die van het World Economic Forum, dat de wereldbevolking warm maakt voor een vaccinatiepaspoort door middel van filmpjes en artikelen. Het is dan ook niet vreemd dat de demissionaire minister in de raad van toezicht van het WEF zit. “Ik ben lid van een stroom van denkers bij het World Economic Forum,” zei Kaag tijdens een recente zoom-vergadering.

kaag

Symbool van de SDGs (CC0)

Het ging op een gegeven moment ook over de Reset. Ze zei in dat verband: “Ik ben de minister die SDGs moet coördineren op nationaal niveau.” Deze zogeheten Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn door de VN vastgesteld als de nieuwe ontwikkelingsagenda voor 2030. Het speldje dat wereldleiders dragen die zich openlijk uitspreken over Build Back Better en de Grote Reset is het symbool van de SDGs.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: