Voormalige Franse president Nicolas Sarkozy veroordeeld tot gevangenisstraf wegens corruptie – CSTV

voormalige-franse-president-nicolas-sarkozy-veroordeeld-tot-gevangenisstraf-wegens-corruptie-–-cstv

01-03-21 08:15:00,

Een rechtbank in Parijs heeft de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy schuldig bevonden aan corruptie – wat pas de tweede keer in de moderne geschiedenis is dat een Frans staatshoofd wordt veroordeeld – waarvoor hij  een gevangenisstraf van drie jaar heeft gekregen. waarvan er twee voorwaardelijk.

Ondanks de gevangenisstraf wordt echter verwacht dat de 66-jarige het niet-voorwaardelijke deel van een jaar op proef zal uitzitten   – met een elektronische armband en onderworpen aan een avondklok. (min of meer net als wij veroordeeld zijn met als straf de Covid Lockdown).

Voormalig Franse president Nicolas Sarkozy arriveert voor de rechtbank

Rechter-president Christine Mée beschreef in de uitspraak dat de  “bijzonder ernstige”  misdaden waarbij de Franse leider die in functie was in 2007-2012, erop gericht waren dat hij “zijn status als president gebruikte om invloed uit te oefenen voor persoonlijk gewin en tegelijkertijd het staatsgeheim te schenden.”

Sarkozy “wist dat wat hij deed verkeerd was”, schreef de rechter, eraan toevoegend dat zijn daden en die van een openbare magistraat en persoonlijke advocaat – die beide ook schuldig werden bevonden aan medeplichtigheid aan het plan – het publiek een zeer slecht imago geven op het gebied van gerechtigheid ”.

Zoals de BBC beschreef, was de voormalige president “schuldig bevonden aan het omkopen van een magistraat door een prestigieuze baan in Monaco aan te bieden in ruil voor informatie over een strafrechtelijk onderzoek naar zijn politieke partij.”

Het belangrijkste bewijs kwam van afgetapte telefoontjes  die teruggaan tot 2014

De zaak concentreerde zich op gesprekken tussen Azibert en Herzog, die werden opgenomen door onderzoekers die beweringen onderzochten dat  Sarkozy illegale betalingen accepteerde van de erfgename van L’Oréal Liliane Bettencourt voor zijn presidentiële campagne van 2007 .

De telefoonlijn die ze gebruikten, was een geheim nummer in een fictieve naam , Paul Bismuth, waarmee Sarkozy communiceerde met zijn advocaat.

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: