Wat is smartwifi of wifi 6E?

wat-is-smartwifi-of-wifi-6e?

01-03-21 01:08:00,

Een veelgehoorde klacht van Nederlanders is dat bij internetaanbieders het draadloze wifi internet niet goed functioneert. De oplossing in 2021 is: smartwifi 6  of 802.11ax.

Wat is smartwifi
Smartwifi gebruikt de nieuwste wifi-technologie die zélf de beste frequentie zoekt. Smartwifi geeft de best haalbare draadloze verbinding, door automatisch naar het snelste wifi-punt over te schakelen. Smartwifi kiest dus zelf de meest gunstigste frequentie. Smartwifi voorkomt het wegvallen van het signaal wanneer er binnenshuis of in het kantoor bewogen wordt. Zo verloopt al wandelend videobellen of mailen een stuk gemakkelijker en soepeler. Het smartwifi-pakket maakt gebruik van Wifi 6 en vergroot het gemak waarmee films gestreamt worden terwijl huisgenoten zitten te gamen. Ook het aanzetten of programmeren van huishoudelijke apparaten die gebruik maken van wifi, zoals de wasmachine of de deurbel, zal vloeiender verlopen met smartwifi 6e.

Wifi 6E is net een stapje meer
Wifi 6 zorgt ervoor dat je internetverbinding tot 3 keer sneller wordt. Wifi 6E doet er nog een schepje bovenop, met meer bandbreedte en een extra frequentie van 6 GHz. In deze zitting zal Jordy Zwarts de stopzetting of dagvergoeding eisen vanwege de bijna landelijke activering van het 5G-netwerk in 2020, als voorloper op de oorspronkelijke frequenties zoals Europees is afgesproken. Wifi 6E is een uitbreiding van het huidige wifi 6-standaard. De E staat voor Extended en borduurt verder op wifi 6, maar voegt daar een extra frequentieband aan toe: de 6 GHz. Dus stiekumpjes een grote stap meer! Daarnaast ondersteunt het ook de al langer bestaande 2,4 GHz en 5 GHz frequentiebanden. Wifi 6E zorgt, volgens de Telecomwereld, vooral voor een stabieler netwerk en lagere latency.

Beter draadloos internet
Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt van VodafoneZiggo zegt: “smartwifi zorgt voor een naadloos wifinetwerk, zodat meer mensen altijd en overal in- en rondom het huis of op de zaak online kunnen zijn. Smartwifi is een ideale oplossing om het draadloos internet zo optimaal mogelijk te gebruiken. Van liefhebbers voor series tot ZZP ‘ers op internet, van ICT-specialisten en voor iedereen die door de coronacrisis thuis digitaal moeten werken. Voor iedereen geldt dat een goede en stabiele draadloze internetverbinding grote prioriteit heeft”.

Wifi 6, heeft technische verbeteringen
De wifi-Alliance heeft de wifi-standaard wifi 6 aangekondigd in 2019 en in 2021 als uitbreiding van de huidige wifi 6-specificatie: de smartwifi 6E met hogere snelheden en lagere latency.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: