De Westerse media leugens over Navalny – EU Sancties – Yves Rocher zaak – Nord-Stream-II

de-westerse-media-leugens-over-navalny-–-eu-sancties-–-yves-rocher-zaak-–-nord-stream-ii

03-03-21 04:18:00, 1 0 ShareTweetSubscribe Read Time:6 Minute, 2 Second Meddling In Sovereign Affairs. Foreign Diplomats Gather At Russian Court To  Support Western Puppet NavalnyHet bedrijf “Yves Rocher Vostok” en het bedrijf “Glavpodpiska” opgericht door de gebroeders Navalny hadden overeenkomsten gesloten voor de levering van goederen. Formeel was de belangrijkste oprichter van het bedrijf een bedrijf in Cyprus, maar instanties in Rusland hebben bewezen, voor gerecht, dat de broers de belangrijkste begunstigden waren.

Vorige maand (februari) werd de Russische blogger Alexei Navalny veroordeeld tot 2 jaar en 6 maanden gevangenisstraf wegens het overtreden van de voorwaarden van een voorwaardelijke straf in de Yves Rocher-fraudezaak uit 2014 ( hij is veroordeeld in meerdere fraudezaken). Dat was op zich al heel verrassend nieuws: keer op keer kreeg hij al een voorkeursbehandeling van het Russische gerechtelijk apparaat, dit mede door de druk uit het Westen, immers was Navalny tot oppositieleider gebombardeerd dus elk proces zou gezien worden als een proces om de politieke tegenstander van President Poetin uit te schakelen en Rusland in een slecht daglicht te zetten, maar dit gebeurt keer op keer, met leugen na leugen!

De Yves Rocher zaak

Op 14 december 2012, diende de CEO van de Russische tak van Yves Rocher, de Franse staatsburger Bruno Leproux, een claim in tegen de gebroeders Navalny en beschuldigde hem van het witwassen van geld dat ze hadden ontvangen als gevolg van fraude. Zo ontstond de beroemde “Yves Rocher” zaak, die later werd gecombineerd, voor het gerecht, met een andere soortgelijke zaak.

De firma van de gebroeders Navalny had 19 miljoen roebel overgemaakt naar de rekeningen van nog een andere onderneming, de wilgenweverij Kobyakovskaya (het familiebedrijf van Navalny). De bewijzen hiervoor waren de contracten voor de huur van de gebouwen, de wilgen weverij Glavpodpiska is gesitueerd in het dorp Kobyakovo. Er werden respectievelijk 26 miljoen en 3,8 miljoen roebel door fictieve transacties afgesloten met het familiebedrijf de Kobyakov-skaya-weverij. Als gevolg hiervan werden de broers op 29 oktober 2013 aangeklaagd en op 30 december 2014 werd broer Oleg veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf en Alexey kreeg een voorwaardelijke straf.

Yves Rocher - Bilder und Stockfotos - iStockDe Fransman Bruno Leproux nam hij ontslag Yves Rocher- Rusland en verliet het land.

Het hoger beroep in de zaak leidde tot de beslissing dat het vonnis ongegrond werd verklaard en de Russische autoriteiten waren verplicht om een schadevergoeding van € 76.000 aan de broers te betalen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: