Facebook veroordeeld tot schadevergoeding van honderden miljoenen – verzamelde biometrische gegevens zonder toestemming – Frontnieuws

facebook-veroordeeld-tot-schadevergoeding-van-honderden-miljoenen-–-verzamelde-biometrische-gegevens-zonder-toestemming-–-frontnieuws

03-03-21 12:33:00,

Het bedrijf heeft in strijd met de staatswetten van Illinois biometrische gegevens verzameld voor gezichtsherkenning en is nu veroordeeld tot betaling van meer dan vijfhonderd miljoen euro.

In 2015 werd Facebook door de deelstaat aangeklaagd toen ze zonder de gebruikers om toestemming te vragen, gegevens verzamelden en opsloegen die zouden worden gebruikt voor gezichtsherkenning op afbeeldingen die op het platform waren gepost om de gezichten te kunnen taggen met naaminformatie.

Toen Facebook er niet in slaagde de rechtszaak nietig te verklaren, stemde het bedrijf er vorig jaar mee in 55 miljoen dollar schadevergoeding te betalen. Dat vond een rechter te weinig en in de nieuwe overeenkomst, die dezelfde rechter goedkeurde, krijgen alle 1,6 miljoen eisers in de zaak elk minstens 345 dollar (ongeveer 285 euro) als schadevergoeding.

In totaal betekent dit dat Facebook 650 miljoen dollar moet betalen, wat overeenkomt met bijna 538 miljoen euro.

“We zijn blij dat we een overeenkomst hebben bereikt, zodat we verder kunnen, wat de belangen van zowel de samenleving als onze aandeelhouders ten goede komt”, aldus Facebook in een reactie op de deal voor persbureau AFP, bericht NyTeknik.

Facebook-berichten leveren bewijs voor verband tussen Covid-vaccinaties en sterfgevallen

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: