Farmaceutische reus Johnson & Johnson test haar experimentele Covid-vaccin op pasgeborenen – Frontnieuws

farmaceutische-reus-johnson-&-johnson-test-haar-experimentele-covid-vaccin-op-pasgeborenen-–-frontnieuws

03-03-21 12:31:00,

Een paar dagen nadat de Amerikaanse gezondheidsautoriteit FDA het Covid-vaccin van J&J had goedgekeurd voor noodgevalgebruik, kondigde het bedrijf plannen aan om het vaccin te testen op pasgeborenen, ondanks de risico’s van het vaccin en sterk bewijs dat Covid vrijwel geen risico’s oplevert voor gezonde kinderen.

Op vrijdag verleende de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) Emergency Use Authorization voor het Covid-vaccin van Johnson & Johnson (J&J), waarmee de weg is vrijgemaakt voor toediening van het eenmalige vaccin vanaf deze week.

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben het vaccin ook aanbevolen voor mensen van 18 jaar en ouder. Op zondag onthulde J&J plannen om het eenmalige vaccin te testen op zuigelingen, inclusief pasgeborenen, zwangere vrouwen en mensen met immuno-incompetentie. De uitgebreide klinische proeven werden uiteengezet in de aanvraag en informatiemateriaal van het bedrijf voor goedkeuring voor noodgevalgebruik dat aan de FDA werd verstrekt en kort werd besproken tijdens de vergadering.

Een woordvoerder van Janssen Biotech, een dochteronderneming van J&J, bevestigde dat het bedrijf van plan is om de klinische tests uit te breiden naar kinderen — eerst naar kinderen tussen 12 en 18 jaar, en onmiddellijk daarna naar pasgeborenen en adolescenten, en vervolgens naar zwangere vrouwen en immuno-incompetente personen.

“Het vaccineren van jonge mensen zal nodig zijn om de kudde-immuniteit te benaderen en de verspreiding van Covid-19 in de Verenigde Staten aanzienlijk te vertragen. Hoewel ze typisch minder symptomen hebben dan volwassenen met Covid-19, kunnen kinderen de ziekte nog steeds verspreiden”.

Children’s Health Defense President en General Counsel Mary Holland was het hier niet mee eens, stellende dat decennia van intensieve inspanningen “geen kudde-immuniteit hebben bereikt voor welke kinderziekte dan ook”. Holland heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de geschiedenis van het vaccinatiebeleid.

Immunoloog Tetyana Obukhanych, Ph.D., en anderen zijn het erover eens dat staatsambtenaren het concept van kudde-immuniteit gebruiken als een “troefkaart om alle maatregelen te rechtvaardigen, vaak in strijd met de persoonlijke keuzevrijheid, die tot doel hebben de naleving van vaccinaties te verhogen”, meldt The Defender.

Het grootste deel van de wereld-vaccinmarkt bestaat uit pediatrische (kindergeneeskunde) vaccins, schrijft de New York Times, dus het is niet verrassend dat J&J zou willen profiteren van een relatief niet-aangeboren markt voor zijn Covid-19 vaccin.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: