Populaire nieuwslezeres en ‘coronacriticus’ neemt na 22 jaar ontslag: ‘Ik wil dit werk niet langer doen’

populaire-nieuwslezeres-en-‘coronacriticus’-neemt-na-22-jaar-ontslag:-‘ik-wil-dit-werk-niet-langer-doen’

03-03-21 01:53:00,

Homepagina » Mens en Dier » Populaire nieuwslezeres en ‘coronacriticus’ neemt na 22 jaar ontslag: ‘Ik wil dit werk niet langer doen’

Foto: Kari Lake (Screenshot Rumble/KariLake)

in Mens en Dier
3 maart 2021 14:00

De populaire Amerikaanse nieuwslezeres Kari Lake houdt het na 22 jaar voor gezien. Ze presenteerde lange tijd het best bekeken nieuwsprogramma op Fox 10. Lake kondigde haar vertrek dinsdag aan in een video die ze op Twitter had geplaatst. In de video zegt ze dat ze zich niet kan vinden in de manier waarop de journalistiek is veranderd.

“De afgelopen jaren ben ik niet trots geweest dat ik deel uitmaakte van de mediawereld. Ik weet zeker dat er ook andere journalisten zijn die er net zo over denken,” zei ze. Lake suggereerde dat het nieuws eenzijdig en bevooroordeeld is.

Niet waarheidsgetrouw

“Ik las nieuwsberichten voor die in mijn ogen niet helemaal waarheidsgetrouw waren, of die slechts een deel van het verhaal vertelden,” aldus de voormalige nieuwslezeres, die naar eigen zeggen bang was op deze manier angst en verdeeldheid aan te wakkeren. “Ik worstelde hiermee en wil dit werk niet langer doen.”

Ze zei dat de media waarschijnlijk zullen kwaadspreken over haar, maar voegde toe dat niet iedereen erop gebrand is de waarheid te vertellen.

Sceptisch

Het is bekend dat Lake sceptisch is over de berichten die in de media verschijnen over corona. Zo deelde ze vorig jaar een video van twee artsen uit Californië, Dan Erickson en Artin Massihi, waarin werd beweerd dat het coronavirus ongeveer net zo ernstig is als de griep en dat binnenblijven het immuunsysteem juist verzwakt. “Eén van de eerlijkste coronabriefings die ik tot dusver heb gezien,” schreef ze erbij.

In de virale video, die uiteindelijk door YouTube werd verwijderd, zei dr. Erickson dat de kans om aan corona te sterven 0,03 procent is.

4.8
25
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: