Het recht is ver te zoeken, maar het is er wel

het-recht-is-ver-te-zoeken,-maar-het-is-er-wel

04-03-21 03:39:00,

lockdown, recht is ver te zoekenSoms is het om de haren uit je hoofd te trekken als je ziet hoe mensen worden behandeld door politieagenten en boa’s.  

Alsof ze er groot plezier in hebben om mensen te vernederen, maar gelukkig is er ook op dat front goed nieuws. 

Machteloze woede, dat is vaak wat naar boven komt als je weer eens ziet hoe politiepsychopaten misbruik maken van hun macht. Alhoewel er ook binnen de politie gelukkig andere geluiden beginnen te klinken, zijn er nog steeds veel te veel die blindelings de orders van hun meerderen opvolgen.

Die menen dat ze geen enkele plicht hebben om zelf na te denken omdat ze daar meerderen voor hebben die dat veel beter zouden kunnen. Die alleen zien dat er regels zijn en die opgevolgd moeten worden en zo niet…

Een voorbeeld daarvan deed zich onlangs voor in Wales waar een man werd gearresteerd omdat hij een wandeling te ver van zijn huis maakte.

De man ging samen met zijn vrouw een stukje wandelen op het strand omdat een familielid net was overleden en ze even wat frisse lucht nodig hadden om dit te kunnen verwerken. Ook had het stel veel psychische problemen als gevolg van de lockdown.

Het gezin Radek is van oorsprong Pools en de problemen werden nog erger omdat ze ook niet naar Polen konden reizen voor dingen zoals de begrafenis van haar broer.

Toen ze terugkwamen van hun strandwandeling werden ze staande gehouden door twee vrouwelijke agenten die druk bezig waren met het uitdelen van boetes aan mensen die klaarblijkelijk de coronaregels hadden overtreden.

Ook Radek krijgt een bekeuring voor het overtreden van de coronaregels en de dames vallen zijn vrouw lastig om haar identificatie te krijgen. Zij weigert dit en volgende de Britse wet mag dat ook en zegt dat ze het kenteken van de auto maar moeten noteren.

Ze blijven de vrouw echter lastigvallen en als Radek het voor zijn vrouw opneemt die emotioneel wordt bij dit soort gedrag, wordt hij gearresteerd en afgevoerd naar het politiebureau.

Daar aangekomen mocht hij geen gebruik maken van de WC, werd hem verteld al zijn kleren uit te trekken en zo niet dan zouden ze dat wel even met een schaar doen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: