Waarom stemmen per post al vele jaren verboden is in Frankrijk

waarom-stemmen-per-post-al-vele-jaren-verboden-is-in-frankrijk

04-03-21 03:52:00,

Homepagina » Buitenland » Waarom stemmen per post al vele jaren verboden is in Frankrijk

Foto: Stemdistrict 13 in Utrecht (Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0)

in Buitenland
4 maart 2021 06:00

Sinds enkele dagen kunnen de eerste stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen worden uitgebracht. Vanwege corona mogen de 2,4 miljoen 70-plussers dit keer namelijk ook per post hun stem uitbrengen. Het kabinet besloot het briefstemmen mogelijk te maken omdat het RIVM deze groep ‘heeft aangemerkt als risicogroep voor corona’.

Demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken zei dat er extra beveiliging bij PostNL aanwezig is om ervoor te zorgen dat alles ‘goed verloopt’. “We hebben veel contact met PostNL en ze hebben een zeer goed en zorgvuldig proces ingericht.”

Zeer fraudegevoelig

De Franse Europarlementariër Jerome Riviere (Rassemblement national) zei in de studio van One America News dat briefstemmen in Frankrijk al sinds 1975 verboden is in verband met fraudegevoeligheid. “Je kunt niet per post stemmen. Wel bij volmacht. Stemmen per post staat in Frankrijk bekend als zeer fraudegevoelig.” Hij zei dat ook stemcomputers verboden zijn in Frankrijk omdat ze niet veilig genoeg worden geacht.

Riviere wees erop dat de Franse president Macron moet hebben ontdekt dat dit gunstig kan zijn voor de globalistische agenda, aangezien de regering onlangs een amendement indiende om vervroegd stemmen via stemcomputers mogelijk te maken.

Enige reden

“Hij kwam tot de ontdekking dat je het verkiezingsproces kunt wijzigen vanwege corona. De senatoren kwamen erachter, waren heel boos en weigerden het amendement goed te keuren,” zei hij.

“Je ziet dus dat de globalisten de neiging hebben om het verkiezingsproces te wijzigen. De enige reden [dat ze dat doen], is om fraude te kunnen plegen,” benadrukte de Europarlementariër.

4.9
50
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
briefstemmen corona Frankrijk Macron Ollongren RIVM stemmen per post

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: