Media juichen nieuw J&J-vaccin toe – negeren criminele verleden van farmaceutische gigant – Frontnieuws

media-juichen-nieuw-j&j-vaccin-toe-–-negeren-criminele-verleden-van-farmaceutische-gigant-–-frontnieuws

05-03-21 03:53:00, Johnson and Johnson Covid-19 vaccin arriveert op Javits vaccinatieplaats © New York National Guard (CC BY-ND 2.0)
Op 26 februari kondigde de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) aan dat het agentschap toestemming gaf voor noodgebruik voor Johnson & Johnson’s (J&J) Covid-19 vaccin voor Amerikanen van 18 jaar en ouder.

Bewerend dat we haast hebben omdat er niet genoeg voorraad is van de twee Covid-19 vaccins die al zijn geautoriseerd voor noodgebruik – Pfizer’s en Moderna’s – unaniem stemden de leden van het FDA comité in om een derde Covid-injectie toe te staan in de Amerikaanse mix, bericht The Defender.

Terwijl de media het enthousiasme over de uitgebreide opties opdreven, bood de Washington Post op 2 maart een nog spetterender primeur: een “historisch” productiepartnerschap tussen J&J en Merck, twee farma-giganten die gewoonlijk worden afgeschilderd als “felle concurrenten”.

In hyperbolische bewoordingen over de “oorlogsinspanning” en goed “bedrijfsburgerschap” roemden volksgezondheid leidinggevenden onmiddellijk de “ongebruikelijke” overeenkomst vanwege het potentieel om te verdubbelen “wat Johnson & Johnson in haar eentje zou kunnen maken”.

Deskundigen beschouwen de één dosis-injecties van J&J, die enkele maanden kunnen worden bewaard bij koelkasttemperatuur, als de ideale oplossing voor vaccinprogramma’s die worden geproblematiseerd door de lastigere opslag- en behandelingseisen van de twee doses-injecties van Pfizer en Moderna – een “voordeel dat stijgt in neon”, zegt Dr. William Schaffner, een internist en infectieziektespecialist bij het Department of Health Policy van de Vanderbilt University, aan News7 Boston.

Dr. Nancy Messonnier, die de leiding heeft over de Covid-19 vaccin inspanningen van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) – en die twee jaar geleden naast Dr. Anthony Fauci zat toen hij het Congres onjuiste informatie gaf over bijwerkingen van mazelenvaccinatie – gaf volgens CNBC toe dat het J&J product “in veel contexten operationeel eenvoudiger zal zijn” en “beter geschikt voor sommige populaties”.

Anticiperend op een lucratieve kans, bereidt J&J zich al voor op uitgebreide klinische proeven bij kinderen (inclusief pasgeborenen en zuigelingen) en zwangere vrouwen.

Ander ontwerp, zelfde doel

In plaats van gebruik te maken van de boodschapper-RNA-technologie (mRNA) die voor het eerst wordt toegepast in de injecties van Pfizer en Moderna,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: