Alle stemwijzers op een rij | Wakker Mens

alle-stemwijzers-op-een-rij-|-wakker-mens

06-03-21 10:42:00,

Nu wil ik hier geen stemadvies geven omdat ik sowieso van mening ben dat het partijpolitieke systeem reeds lang achterhaald is.  Niet partijen hebben een mening maar mensen. Ook al heerst er in de tweede kamer bij de meeste partijen een partijdiscipline voor de fractieleden, partijen dragen geen verantwoordelijkheid maar parlementariërs dragen de verantwoordelijkheid voor hun stemgedrag.

Toch geef ik een stemadvies.
Wat vind je belangrijk? Kijk niet naar de beloftes die partijen doen, dat zegt überhaupt niets, dat is propaganda. Kijk naar hun daden. Kijk naar het stemgedrag van een partij  in het verleden op vraagstukken die je belangrijk vind.  Zo blijken de meesten geheel anders te “handelen” dan dat de verkiezingspraatjes doen geloven.

Ook blijken er maar heeeel weinig partijen te zijn die de burgers echt serieus nemen (dit is alleen belangrijk wanneer je serieus genomen wilt worden) en zich hard maken voor meer zeggenschap aan de burger via het in voeren van een bindend referendum. Dit laatste is wel het minste voor een partij die aangeeft jou te willen vertegenwoordigen.

Ook zijn er maar weinig moedige Kamerleden die de regering openlijk in de debatten te lijf gaan over de on-proportionele, dictatoriale “corona”maatregelen. Deze debatten vind je niet op de NOS maar hier hebben we enkele op Wakkermens van bijvoorbeeld van Haga. Schrikbarend weinig Kamerleden bezitten deze moed.

 

Het volgende hebben we overgenomen van MeerDemocratie

Hieronder vindt u een overzicht van alle stemwijzers en andere relevante websites die u kunnen helpen bij het bepalen van uw stem bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15-17 maart 2021. De meesten leggen stellingen of thema’s voor waarop u kunt reageren en aan de hand daarvan krijgt u een lijst of visueel overzicht van welke politieke partijen het dichtst bij uw mening liggen. Sommigen hebben een andere opzet.

Let wel, op stemwijzers is meestal van alles af te dingen en de kwaliteit wisselt sterk. De meeste mensen die verschillende stemwijzers proberen krijgen steeds andere uitkomsten. Zie de uitkomsten dus niet als objectieve waarheden maar meer als een aanvullende hulp bij het maken van een geïnformeerde keuze – dan wel een aangenaam tijdverdrijf…

P.S. Blij met dit overzicht? Steun Meer Democratie!

Algemene stemwijzers

  • StemWijzer (ProDemos) – De originele stemwijzer sinds 1989.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: