Live 5G-concert op afstand; the Voice of Holland

live-5g-concert-op-afstand;-the-voice-of-holland

06-03-21 11:00:00,

Donderdag 4 maart om 20.00 uur, komt The Voice of Holland met een primeur: het allereerste live concert via 5G vanuit Ahoy. Een muziekspektakel waarbij gebruik gemaakt wordt van het 5G-netwerk van T-Mobile.

De acht talenten van The Voice of Holland worden begeleid door muzikanten uit het hele land maar staan mijlenver uit elkaar. Ze zijn verbonden met elkaar via het 5G-netwerk van T-Mobile. Kim Larsen, Directeur Technologie bij T-Mobile: “Wat 5G zo bijzonder maakt is de topsnelheid en lage latency van deze technologie. Die is onmisbaar bij een concert, waar verschillende instrumenten perfect op elkaar moeten kunnen inspelen. Normaal gesproken bevinden muzikanten zich om die reden in dezelfde ruimte, maar met de ongekende snelheid van ons 5G-netwerk is dat niet meer nodig”.

 Alle hoeken van Nederland
Op afstand van elkaar en toch samen een concert verzorgen. Van de gitarist in Vlissingen, de drummer in Amsterdam, de bassist op de Afsluitdijk en de liveshowtalenten in Ahoy Rotterdam.  Iedereen staat letterlijk mijlenver uit elkaar en toch spelen zij dankzij de snelheid van het 5G-netwerk van T-Mobile, live en in harmonie samen, tot op de milliseconde nauwkeurig.

Perfect op de maat
Anne Dirks, Gedelegeerd Producent bij The voice of Holland: “Dit is een nieuwe stap in de succesvolle samenwerking met T-Mobile Nederland. In het 5G-concert komen onze expertises samen: wij zorgen voor de band, de muziek, de talenten en productie en T-Mobile levert de snelle 5G-verbinding. Het resultaat is een concert op afstand van geweldige kwaliteit, perfect op de maat. Een geweldige uitdaging voor ons team, onze muzikanten en talenten die we graag zijn aangegaan. Heel tof dat we samen zoiets unieks hebben neergezet! Op naar nog meer mooie mijlpalen.”

Maar is het een mooie -of trieste mijlpaal?
5G-netwerken die worden aangelegd zorgen voor tien keer sneller internet dan de voorgaande netwerken bieden. 5G combineert een hogere bandbreedte met een veel hogere capaciteit. Zo fungeert dit nieuwe netwerk als basis voor het groeiende aantal verbindingen tussen individuen, bedrijven en apparaten. Hierdoor wordt er letterlijk meer mogelijk: IoT, Smart City-functies, zelfsturende auto’s, robots, augmented en virtual reality (AR en VR) voor leer- en werksituaties. Voor velen ongetwijfeld een mooie mijlpaal maar voor de mensen die totaal uitgeschakeld worden door de kunstmatige elektromagnetische velden, een trieste mijlpaal.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: