Enorme opkomst koffie drinkers Museumplein – De Lange Mars Plus

enorme-opkomst-koffie-drinkers-museumplein-–-de-lange-mars-plus

07-03-21 06:26:00,

Ondanks de ijskoude maartdag verzamelen enkele duizenden mensen zich zondagmiddag op het Museumplein om samen koffie te drinken voor vrijheid. Dit gebeurt al enkele maanden op deze ludieke manier omdat demonstraties verboden zijn. Zo ging de geplande manifestatie van Vrouwen voor Vrijheid dit weekeinde niet door omdat de autoriteiten dit verboden. Geen enkele demonstratie die sinds januari plaatsvindt is met medewerking van het gezag. Steeds zeggen zij ‘bezorgd’ te zijn  ‘over de handhaving van de 1,5 meter’, maar ook dat zij demonstraties zullen ontbinden.

Op eigen titel

Door het ontbreken van organisatie, dat heet sinds kort meedoen aan een manifestatie ‘op eigen titel’, is het moeilijk voor de overheid om afspraken te maken met mensen die in vrijheid hun mening willen uiten. Dit is veelzeggend voor de staat van beleg waarin NL terecht is gekomen. Als organisator krijg je ook meestal bezoek van de politie om opheldering. Deze vorm van intimidatie wordt natuurlijk door de vrijheidsminnende Nederlander niet bepaald op prijs gesteld.

Vandaar dat nu manifestaties spontaan week na week door duizenden mensen worden bezocht zonder enige vorm van leiding of organisatie.

Op twee kilometer afstand van het plein staat de Mobiele Eenheid klaar om ingezet te kunnen worden. Volgens de burgemeester is het afhankelijk van de medewerking van de demonstranten of er sprake zal zijn van het inzetten van de gewelddadige arm van de overheid. Op het veld en in de lucht houdt de politie nauwkeurig in de gaten of de mensen zich aan de 1,5 meter houden.

Halsema zet toch de ME weer in rond half vier nadat ze een noodbevel heeft afgegeven. Dat is de verleiding van de macht, om zich te doen gelden ook als dit niet nodig is. De vreedzame menigte zal moeten vertrekken.

Ondertussen luiden weer knallen. Dit betekent meestal de inleiding tot inzet van de geheime staats politie, in de volksmond Romeo’s genoemd.

Mensen krijgen een waarschuwing dat ze zich van het veld moeten verwijderen, anders wordt geweld ingezet.

Toestemming

‘Liefde, vrijheid geen dictatuur’ schalt het over het veld. Persmuskieten van de oude media verdringen zich rond een politiebusje in de hoop dat zij een gewelddadige reactie van de vreedzame demonstrerende koffiedrinkers kunnen vastleggen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: