Satelliet Internet in Nederland beschikbaar.

satelliet-internet-in-nederland-beschikbaar.

07-03-21 09:51:00,

In de tweede helft van 2021 komt het satellietinternet van Starlink in grote delen van Nederland beschikbaar! Het satellietnetwerk wordt aangelegd door het ruimtevaartbedrijf SpaceX van miljardair Elon Musk.

Abonnement
Nederlanders die hun e-mailadres hebben gelaten op de site van Starlink, kregen bericht dat de dienst in Nederland ook beschikbaar komt. Wie zijn adres invult op de site van Starlink, kan een abonnement afsluiten. Het satellietinternet komt in de tweede helft van 2021 beschikbaar in Nederland. Gebruikers betalen zelf voor de benodigde apparatuur, zoals een satellietschotel.

Dekking in Nederland
Het satellietinternet van ruimtevaartbedrijf SpaceX wordt in de tweede helft van 2021 beschikbaar in grote delen van Nederland en België, is te lezen: https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5216559/satellietinternet-van-musk-bedrij-spacex-later-dit-jaar-nederland-beschikbaar. Voor veel adressen in Nederland en België is dat ‘halverwege 2021’, zoals bijvoorbeeld in Haarlem en Antwerpen het geval is. Maar voor adressen in bijvoorbeeld Leuven en Maastricht wordt 2022 genoemd.

Abonnement afsluiten
Op de website van Starlink kunnen geïnteresseerden een pre-order plaatsen. De hardware kost 499 euro, waar nog 60 euro voor de verzending bijkomt. Daar komt ook nog een abonnement van 99 euro per maand bij. Daarvoor zullen gebruikers een phased-array user terminal krijgen, een kleine schotel die vrij zicht op de hemel moet hebben om signalen te kunnen sturen naar en ontvangen van de Starlink-satellieten met een massa van 250 kg. Daar komt nog een statief bij en een wifirouter die gebruikers met de schotel moeten verbinden. SpaceX exploiteert in oktober 2020 ongeveer 888 Starlink-satellieten in een lage baan om de aarde. 888 (het getal 888 wordt vaak gezien als het getal van Jezus- en is de tegenhanger van het getal van het beest, 666*) satellieten, van de duizenden** die het van plan is in te zetten om wereldwijd breedbanddekking te bieden. 

*Op 666 (06-06-06), het getal van het beest of de duivel, maakte de toenmalige minister van Geel, staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer in de kabinetten Balkenende I, II en III, bekend dat 3G de gezondheid géén schade kan berokkenen. Twee jaar later, na een beroep te hebben gedaan op de WOB (wet openbaarheid van bestuur) bleek na onderzoek dat er mensen zo ziek zijn geworden dat ze moesten afhaken en vervolgens gewoon niet zijn meegeteld bij het definitieve eindresultaat!

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: