“Volledig verlies van vertrouwen”: de helft van de Franse thuiszorgmedewerkers zegt dat ze zich zullen verzetten tegen het vaccin – Frontnieuws

“volledig-verlies-van-vertrouwen”:-de-helft-van-de-franse-thuiszorgmedewerkers-zegt-dat-ze-zich-zullen-verzetten-tegen-het-vaccin-–-frontnieuws

07-03-21 02:12:00, © Sanofi Pasteur (CC BY-NC-ND 2.0)
Verbazingwekkende nieuwe cijfers uit Frankrijk wijzen op wat ongetwijfeld een bredere globale trend van aarzeling en scepticisme is als het gaat om de huidige enorme drang om “iedereen te vaccineren”.

Reuters, dat verslag doet van de vaccinatiecampagne in Frankrijk, stelt vast dat “de helft van de gezondheidswerkers in Franse verzorgingstehuizen niet gevaccineerd wil worden” – zelfs nadat velen van hen routinematig getuige zijn geweest van de verwoestingen van COVID-19 bij bejaarden en invaliden, schrijft Tyler Durden.

“Er is een volledig verlies van vertrouwen”, wordt een werknemer in de thuiszorg en vakbondsafgevaardigde in het artikel geciteerd, die zich verzet tegen de toenemende druk op het vaak onderbetaalde personeel in moeilijke werkomstandigheden, dat wordt bevolen zich te laten vaccineren, omdat ze anders de veiligheid van de bejaarde patiënten in gevaar zouden brengen. Een ander antwoord luidt: “Ik wacht nog even”.

Het intense scepticisme en de terughoudendheid vloeien voort uit het feit dat het zowel de overheid is die hen naar verluidt onderbetaalt, terwijl ze ook eist dat ze de injectie nemen.

Reuters presenteert een veelvoorkomend refrein onder de eerstelijns zorgverleners als volgt:

Marie-France Boudret, die in een Frans bejaardentehuis werkt, zag hoe een patiënt voor haar ogen stikte omdat COVID-19 zijn longen had geïnfecteerd. Maar toen haar werkgever haar een vaccin tegen het virus aanbood, aarzelde de verpleegster.

“Ik heb mijn twijfels, ik wacht liever af”, zegt Boudret.

Deze trend wordt in heel Europa waargenomen, waardoor gezondheidsambtenaren zich grote zorgen maken over het feit dat de oudere bevolking een groot risico blijft lopen in die mate dat grote delen van de gezondheidswerkers de injectie weigeren of op zijn minst uitstellen.

Het artikel geeft als nabijgelegen voorbeelden Duitsland en Zwitserland, waar de weerstand tegen het vaccin onder thuiszorgpersoneel nog groter zou kunnen zijn dan in Frankrijk. “In Duitsland heeft de BeneVit Groep in november het personeel ondervraagd en vastgesteld dat slechts 30% zich wilde laten vaccineren”, schrijft Reuters.

Het afgelopen jaar heeft Frankrijk geworsteld met het indammen van een reeks dodelijke uitbraken van het Coronavirus in verpleeghuizen en instellingen voor ouderenzorg, vergelijkbaar met soortgelijke tragedies in New York en andere plaatsen in de VS:

After 36 coronavirus-related deaths at a nursing home on France’s Cote D’Azur,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: