16 Amerikaanse deelstaten volgen nu de wetenschap – stoppen lockdowns en mondskapjesplicht – Frontnieuws

16-amerikaanse-deelstaten-volgen-nu-de-wetenschap-–-stoppen-lockdowns-en-mondskapjesplicht-–-frontnieuws

08-03-21 09:39:00,

Het duurde een heel jaar, maar lockdowns en mondkapjemandaten zijn duidelijk ongelooflijk impopulair bij de helft van het land, tot het punt dat gouverneurs nu snel ingrijpende wijzigingen aanbrengen in hun jaarlange COVID-19 beleid.

In de voetsporen van leiders die voor individuele vrijheid zijn, zoals de gouverneurs Ron DeSantis (Republikein-Florida) en Kristi Noem (Republikein-South Dakota), hebben de gouverneurs van Mississippi en Texas dinsdag besloten om een einde te maken aan de bedrijfsbeperkingen en de verplichte mondkapjes voor de hele staat, bericht AIER.

Zowel Tate Reeves (Republikein-Mississippi) als Greg Abbott (Republikein-Texas), die lange tijd de betuttelende aanpak van de Covidcrisis hebben gevolgd, hebben bijna gelijktijdig het einde van de beperkingen voor de hele staat aangekondigd.

De centraal geplande oplossingen voor COVID-19 hebben op spectaculaire wijze gefaald, en het Amerikaanse volk heeft deze realiteit ingezien. Honderden miljoenen hebben nu op zowel federaal als staatsniveau een volledig jaar van door de overheid opgelegde tirannie doorgemaakt . Of het nu ging om een reisverbod, een eindeloze reeks lockdowns, mondkapjemandaten, talloze noodbevelen, bedrijfssluitingen en dergelijke, geen enkele van bovenaf opgelegde maatregel van federaal of staatsniveau heeft iets productiefs gedaan voor het welzijn van de Amerikanen.

Niets ervan heeft gewerkt. Alles was netto negatief. De mensen hebben het gemerkt.

Nu hun kiezers er genoeg van hebben, maken rechtse politici zich snel los van de COVID-tirannie, en proberen ze veilig te stellen wat er nog over is van hun politieke aspiraties.

Abbott en Reeves zijn niet de enige Republikein-gouverneurs die snel een einde maken aan de beperkingen. Verschillende andere gouverneurs hebben onlangs actie ondernomen om ze terug te draaien.

Op 12 februari hief gouverneur Greg Gianforte van Montana zijn staatsbrede mondkapjemandaat op.

Op 8 februari hief gouverneur Kim Reynolds van Iowa de maskerplicht in de hele staat op, samen met verschillende andere beperkingen.

Op 22 februari ging North Dakota nog een stap verder. De wetgevende macht nam de stoute schoenen aan en stemde voor een verbod op het dragen van mondkapjes.

Vanaf 2 maart zijn er nu 16 staten die niet langer mondkapjes opleggen aan de staat.

Aan de andere kant van de politieke scheidslijn is het einde van de Coronawaanzin echter nog niet in zicht. Een groot deel van links blijft zich scharen achter eindeloze COVID-19 beperkingen en het kapen van individuele rechten in naam van een virus.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: