Amerikaanse RIVM: mondkapjes voorkomen coronavirus niet

amerikaanse-rivm:-mondkapjes-voorkomen-coronavirus-niet

08-03-21 10:10:00,

Homepagina » Buitenland » Amerikaanse RIVM: mondkapjes voorkomen coronavirus niet

Foto: Unsplash

in Buitenland
8 maart 2021 19:00

De CDC, het Amerikaanse RIVM, heeft toegegeven dat mondkapjes de verspreiding van corona nauwelijks helpen voorkomen, schrijft One America News. De overheid staat onder toenemende druk om de mondkapjesplicht in de VS af te schaffen.

Uit een nieuwe studie van de CDC blijkt dat mondkapjes een verwaarloosbaar effect hebben op de coronacijfers dat binnen de foutmarge ligt. Volgens het onderzoek verminderden mondkapjes het aantal nieuwe besmettingen met 1,5 procent. In de eerste 20 dagen na afkondiging van de mondkapjesplicht waren ze 0,5 procent effectief en na 100 dagen waren ze minder dan 2 procent effectief.

De CDC zei het dragen van mondkapjes nog steeds te adviseren, hoewel het centrum toegaf dat het statistisch gezien niet uitmaakt. Sommige Amerikaanse staten gaan langzaam maar zeker terug naar normaal door de mondkapjesplicht af te schaffen.

16 staten

Inmiddels zijn er al 16 Amerikaanse staten waar geen maskerplicht meer is. In geen van de grafieken trad een verschil op nadat de maatregel werd afgeschaft.

RIVM-baas Jaap van Dissel zei dat mondkapjes ‘een buitengewoon gering effect hebben’ op de verspreiding van het coronavirus. Hij noemde de mondkapjesplicht vooral een politiek besluit. Eerder bleek uit een baanbrekende Deense studie dat mondkapjes mensen niet beschermen tegen corona.

NEW CDC REPORT: Mask mandates lower COVID cases by around 1.5% over a two month period pic.twitter.com/wcoKXlJkDN

— Breaking911 (@Breaking911) March 6, 2021

[One America News]

5
22
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
CDC corona coronavirus Jaap van Dissel mondkapjes mondkapjesplicht RIVM

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: