In gesprek met Jezus Leeft! bol van blijdschap, hoop en gezond boerenverstand – De Lange Mars Plus

in-gesprek-met-jezus-leeft!-bol-van-blijdschap,-hoop-en-gezond-boerenverstand-–-de-lange-mars-plus

08-03-21 08:20:00,

In het kader van de verkiezingen heb ik de aanvoerders van de lijst Jezus Leeft! geïnterviewd in samenwerking met Peter Vlug. Wat een feest was dat. Het was een avontuur dat ik graag wil delen. Je hoeft geen christen te zijn om dit te kunnen waarderen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit iedereen kan aanspreken, omdat deze kerels spreken vanuit hun hart. En dat is een bijzonderheid in de politiek.

Beide mannen stralen een enthousiasme en opgewektheid uit die zeldzaam aan het worden is in coronatijd. Het was een feest om dit interview te doen. Ik had ze vooraf gevraagd me te tutoyeren, maar toch bleven ze me aanspreken met u. Tegenover me zitten vertegenwoordigers van een nieuwe generatie, standvastige kerels met lange baarden.

Er zijn drie onderwerpen die regelmatig terugkeren in het interview dat in drie video’s is opgeknipt. Een daarvan is de dood, een andere is vrijheid en natuurlijk hun geloof in Jezus.

Dood

Ik vraag hen hoe ze tegen de Nederlanders van vandaag aankijken. De bange mensen. De mensen die zich perse willen laten vaccineren. De mondkapjes op straat en in het openbaar vervoer.

De mannen vinden dat onze medelanders een heleboel hebben verloren onder het mom van corona. “Al duizenden jaren gaan mensen dood en daar hebben we nog nooit een oplossing voor gevonden. De dood is er al zo lang we leven.”

Ik bespeur bij hen geen enkele angst zoals deze twee enthousiaste gelovige jonge jongens met baarden erbij zitten.

“Er zijn politici die zeggen jullie moeten allemaal binnen blijven, want boven de 65 jaar kan je misschien wel sterven. Luister eens, ieder mens kan sterven, al ben je nu een klein baby’tje of een volwassene.

We moeten nu onze vrijheid verkopen om in leven te blijven.

Ik zie het zo, als je geen vrijheid hebt dan leef je niet!”

Vrijheid

“Er zijn partijen met een C van christelijk, maar weinig belijden het geloof. Ze zien niet dat er voor een vrij Nederland gevochten wordt.

We kopen onze vrijheid terug voor een vaccin, wat ons zou moeten redden,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: