Prof. Kromhout bij Omroep Gelderland kritisch over kabinetsreactie op Advies Gezondheidsraad – StralingsBewust.info

prof-kromhout-bij-omroep-gelderland-kritisch-over-kabinetsreactie-op-advies-gezondheidsraad-–-stralingsbewust.info

08-03-21 08:36:00, Prof. Kromhout van de Gezondheidsraad. Bron: In het vizier van De Jager.

Op 25 februari zond Omroep Gelderland een interessante en evenwichtige reportage uit over straling.

In deze aflevering van de serie ‘’In het vizier van De Jager’’ waarschuwde professor Hans Kromhout opnieuw dat het te kort door de bocht is om – zoals Mona Keijzer doet – te stellen dat 5G helemaal veilig is. Professor Kromhout is voorzitter van de commissie Elektromagnetische Velden van de Gezondheidsraad. Deze commissie heeft in september 2020 een Advies uitgebracht over 5G.

Het kabinet heeft in haar reactie op het Advies over 5G van de Gezondheidsraad geen recht gedaan aan de inhoud van dit Advies. Het kabinet neemt ook geen enkele verantwoordelijkheid voor de bij dit Advies passende voorzorg. Professor Kromhout geeft er in bovengenoemde reportage blijk van niet tevreden te zijn met de kabinetsreactie op het Advies van de Gezondheidsraad. Zie voor een uitgebreide analyse van de kabinetsreactie op het Advies van de Gezondheidsraad de reactie van Stichting EHS.

Uitspraken Professor Kromhout

Verslaggeefster Inge de Jager legde in de reportage o.a. professor Hans Kromhout een aantal vragen voor over 5G. Zie de video op 8:00 en op 19:45 min.

De Jager: Nu heb ik mensen gesproken die straling gevoelig zijn, die nu al ziek zijn, die hun muren beplakt hebben met aluminiumfolie, geen mobiele telefoon gebruiken, etc. Moet ik die mensen serieus nemen?
Kromhout: O die moet je zeker serieus nemen vind ik zelf. Bedoel, mensen hebben ook echt problemen, dat is duidelijk. Of dat komt door de straling zelf of door het feit dat ze denken dat ze er ziek van worden dat maakt mij niet uit. Ze hebben gewoon heel duidelijk problemen.

De Jager: Ik heb de afgelopen dagen veel mensen gesproken, voor- en tegenstanders van 5G. Ze wapperen allemaal met wetenschappelijk bewijs. Ik weet het niet meer. Wat is waar?
Kromhout: Ja dat hangt er een beetje van af hoe je er tegenaan kijkt. Zelfs binnen het wetenschappelijk veld zit men in de loopgraven en bestookt men elkaar behoorlijk.

De Jager: Die mensen schermen met: het kan leiden tot onvruchtbaarheid tot Alzheimer en nou ja al dat soort dingen die je maar kan bedenken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: